Местан не подписва конституционни промени за съдебна реформа заради "фашистите"

11185
Местан не подписва конституционни промени за съдебна реформа заради "фашистите"
Снимка: БГНЕС

Готови сме, отворени за разговори в полза на националния интерес, но избирателите на ДПС няма да ни дадат мандат с наши политически решения да укрепваме властта на ултранационалистите в управлението на страната. Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан по повод факта, че и днес управляващото мнозинство не внесе очакваните предложения за промени в Конституцията заради съдебната реформа.

"Доколкото конституционният проект се внася с тезата, че от успеха на реформата зависи стабилността на кабинета и пълния му мандат и някой казва на ДПС: „Подкрепете Конституцията, за да укрепите властта на фашистите в управлението”. Мисля, че е сбъркал адреса. Изключено е да видите подписите на Лютви Местан или на който и да е друг от ДПС до този на ултранационалистите от НФСБ. Това няма да се случи”, посочи Лютви Местан.

Близнашки: Със скъсяването на мандата ВСС ще бъде зависим от силните на деня

За съжаление, като изключим голямата идея за разделяне на ВСС на два формата когато се разискват кадрови въпроси – другите пр...

ДПС срещу Реформаторския блок

Искам да успокоя г-н Радан Кънев, че нямам компромати за него, да не се притеснява, да си успокои нервите, нямам никакви компромати за него. Той сам по себе си е самодостатъчен компромат за дясното и дори му дължа една благодарност.

Този коментар направи лидерът на ДПС Лютви Местан по адрес на съпредседателя на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев, предаде репортер на БГНЕС.

Нека Кънев да говори повече, защото колкото повече говори, толкова по-малко ДПС ще има нужда да прави изобщо кампания, каза още Лютви Местан. Според лидера на ДПС клишираните изрази, с които всеки ден РБ заливат общественото пространство - че са осигурили стабилност, че реформите тръгват, че ДПС са зло, а те са героите мъченици, които се борят със злото, не могат да носят дивиденти на седмия месец от управлението.

"Бавно, мъчително узрява за необходимостта за диалог с ДПС", коментира Местан поканата на Радан Кънев за дебат. "Струва ми се, че би трябвало да си даде сметка, че заклинанието, особено монологичното заклинание, не е езикът на диалога. Малко ми е скучен, г-н Кънев. И още веднъж да го успокоя – компромати нямаме, но ще коментираме истината за менторите, за бащиците. Но за разлика от него ще коментираме само фактите, които дадоха основание на ваши колеги да ги нарекат – парламентарна група на преференциалната лихва, за по-кратко – лихвари. Хубаво е да знае, че лихварите не могат да бъдат морални съдници, особено на ДПС", обясни Лютви Местан.

Твърдението на Радан Кънев, че ще остане в опозиция, ако не минат техните реформи Местан нарече "заклинание, монолог, ултиматум". "Не, това е рекет. Властта им е много скъпа и сладка", отвърна Местан на въпрос дали вярва, че наистина е възможно Реформаторският блок да отиде в опозиция.

ДПС са защитници на мафията в съдебната система и е ясно, че няма да подкрепят конституционните промени. Да обяснят на своите избиратели, че съдебната система работи добре, отвърна Кънев.

"Ние не сме във властта, защото ни е сладка, или както там се беше изразил господинът, а защото тази власт може да донесе промени на обикновения български гражданин. Ние нямаме място във власт, която не носи промени", коментира Кънев отново във връзка с твърдението на Местан, че не вярва РБ да излязат в опозиция, тъй като властта им е прекалено сладка. Кънев бе категоричен, че съдебната реформа не зависи от ДПС и "нищо в съдебната реформа не може да зависи от ДПС", тъй като те са "политически представител на съдебната мафия". Зависи обаче от БСП и дали БСП ще бъдат отговорни към избирателите си, каза Кънев. Според него от отношението на БСП към конституционните промени зависи и политическото бъдеще на тази партия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика