Местан не знае дали Бисеров е в страната, иска да знае откога са му сметките

20799
Местан не знае дали Бисеров е в страната, иска да знае откога са му сметките
Снимка: БГНЕС

Нямам информация, но доколкото го познавам - не вярвам. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан в отговор на въпрос дали Христо Бисеров напуснал страната, предаде БГНЕС.

"Моят анализ ми подсказва, че той не би предприел подобен ход. Предполагам, че е в страната", каза Местан като посочи, че Бисеров е компетентен юрист.

Лютви Местан посочи, че последната му среща с Бисеров е била в понеделник следобед. Обвиненията, отправени от Бойко Борисов в страницата му във Facebook, че от ДАНС към ръководството на ДПС е изтичало информация, председателят на ДПС коментира като "скандален, недостоен опит за дискредитиране на един държавен орган, в случая ДАНС".

"Ако някой се чувства дискомфортно, защото е осъзнал вчерашния си гаф, че е показал познания, каквито не трябва да има, защото става ясно, че материалите по това дело са класифицирани и ние нямаме достъп до тези материали. Ако някой обаче, който изпревари с медийно експониране на свои познания по класифицирана информация, изпреварвайки главния прокурор, се чувства дискомфортно, да не се опитва да прехвърля отговорността за това върху други държавни институции и собствено върху ръководството на ДПС", каза Местан (бел. ред - дословен цитат). Той подчерта, че единствената информация, на която се позовават са официалните прессъобщения на главния прокурор. "Никаква друга информация, никъде преди това не само, че не ни е поднесена, а и не сме потърсили", категоричен е той.

Има такъв принцип, когато публичният интерес надделява, каза Местан и изрази очакване, "държейки високо съзнание за принципа - разделение на властите" предвид това, че излизат все повече данни по казуса Бисеров. Той смята, че е в интерес не само на ДПС, но и в публичен интерес да се чуе "екзистенц минимум информация" по този казус.

"Да се знае откога са тези сметки, от кой период са? Дали засяга периода на битността на г-н Бисеров като член на ДПС. Това е изключително важно да се знае, аз не знам" и посочи, че ако са от преди това, "имаме едно политическо измерение на казуса, ако след това съвършено друго". "За нас този казус сам по себе не засяга политиката на ДПС. Разбира се, че има своите политически рефлекси, но какви точно биха били те са в пряка зависимост от отговора на въпроса: От кога са сметките?", заяви Местан. Според него ние вече сме в режим на необходимо е да се знае и в ДПС са най-заинтересовани час по-скоро да станат ясни всички факти по този казус.

Йовчев не се е виждал с Доган и с Бисеров

Не, въобще не съм се виждал с г-н Ахмед Доган. С г-н Христо Бисеров от много отдавна не съм се виждал. Това каза вътрешният министър ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com