Местан пак призова Борисов да се раздели с Патриотичния фронт

36224
Местан пак призова Борисов да се раздели с Патриотичния фронт
Снимка: БГНЕС

В словесна атака срещу Патриотичния фронт влезе лидерът на ДПС Лютви Местан по време на възпоменателен митинг, посветен на 30-годишнината от началото на възродителния процес в кирковското село Могиляне.

Участието на Патриотичния фронт в управлението е първото сериозно отклонение на България от евроатлантическите ценности, заяви Местан. Той посъветва премиера Бойко Борисов да се освободи час по скоро от Патриотичния фронт, в противен случай управлението му било обречено на провал и през 2015 г. предсрочните парламентарни избори щели да бъдат необходимост, предаде "24 часа".

Столична община не може да издири Местан, за да го глоби за агитация на турски

Служители на столичния район „Изгрев" все още не са връчили акта за глоба за агитация на турски език на лидера на ДПС Лютви Места...

По думите на Местан всички партии извън Патриотичния фронт и Атака трябва да направят общ фронт срещу ксенофобията. Той допълни, че вместо това Реформаторският блок, който издигна знамето на демократичните реформи, се съюзява с Патриотичния фронт и се създава общ реваншистки фронт срещу ДПС. 

"Не са възможно реформи. Няма как да ги правите с Патриотичния фронт. С ретроградни сили не можеш да правиш реформи, заяви Местан. Според него съюзът между Патриотичния фронт и Реформаторския блок е "деформаторски" блок, който деформира демокрацията в България.

По време на многолюдния митинг Патриотите бяха нападнати и от друг депутат от ДПС Мустафа Карадайъ, "Патриотите са тук, на този площад", заяви народният представител. Той определи Патриотичния фронт като партия на ксенофоби.

Евродепутатът Неджми Али припомни, че на Лютви Местан са издадени 15 акта за агитация на майчин език по време на предизборната кампания. Ще поставя казуса Местан на разисквания в европейския парламент веднага след Нова година, допълни Неджми Али.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика