Местан "подкани" Борисов да се откаже от ПФ, иначе - избори

33518
Местан "подкани" Борисов да се откаже от ПФ, иначе - избори
Снимка: БГНЕС

Ако премиерът Бойко Борисов не се "освободи" от Патриотичния фронт, предсрочни избори през 2015 г. ще бъдат необходими. Това прогнозира в ефира на Дарик радио лидерът на ДПС Лютви Местан. Той уточни, че няма амбициите да замени патриотите във властта.

"Смятаме, че ако Борисов, като основен носител на властта, не проумее необходимостта да се освободи от товара на Патриотичния фронт, управлението му е обречено на неуспех, а аз бих избрал и по-силна дума - на провал. Тогава предсрочни избори през 2015 година ще бъдат по-скоро необходимото решение на политическата и ценностна криза, в която изпада българската политика при това управление", каза Местан.

ВМРО: ДПС клевети България преди евродоклада

България е страна, която винаги е зачитала човешките права и се е отнасяла с уважение към другия и различния, заяви депутатът от &bdquo...

Днес се констатира, че нито едно от онези принципните положения, договорени при държавния глава, не са се случили. В тази връзка лидерът на ДПС заяви: "Ние казахме, че вървим към предсрочни избори в името на политическата стабилност. Не мисля, че днес се радваме на политическа стабилност"

Той допълни:"Второ, бяхме се договорили, че няма да се връщаме към отречени модели на управление. Това дори е записано в становището на Консултативния съвет към държавния глава. Под отречени модели на управление разбирахме безпринципните коалиции. Не само разноидеологическите, но и ценностно несъвместими. Не смятам, че днешната коалиция покрива това изискване. Обратно, днес ни управлява коалиция, която е откровено не просто разноидеологическа, но и ценностно несъвместима"

Патриотичният фронт няма да оттегли подкрепата си за кабинета заради гласуването на спорните пенсионни промени. Това посочи съпредседателят на коалицията Красимир Каракачанов.

От Патриотичния фронт бяха против промените, а сред мотивите за този вот на формацията Каракачанов посочи, че това е специфична и тънка тема. По нея не може и не трябва да се вземат решения без обсъждане първо, между партиите в парламента, и след това в обществото на професионално ниво да се обсъдят нещата какво би се случило от тези промени.

САЩ застана на страната на ДПС срещу Валери Симеонов

Вчерашното изказване на лидера на НФСБ Валери Симеонов от парламентарната трибуна, което беше насочено към ДПС и ги обвиняваше в манипу...

На въпрос, свързан с факта, че промените бяха приети от ГЕРБ с подкрепата на ДПС и дали от ПФ ще продължат да подкрепят управлението, Каракачанов посочи: "Ако това е подходът и ако за важни неща не се съобразяваш с партньорите си в парламента, а търсиш подкрепа от друг, в случая още по-лошо от ДПС, това е много сериозно основание в перспектива ние да преосмислим нашата подкрепа".

Лидерът на ВМРО заяви, че от ПФ възприемат вчерашното гласуване като първи такъв случай и изрази надежда да е последен.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика