Местан се възгордя - без ДПС Борисов вече щеше да е паднал

20022
Местан се възгордя - без ДПС Борисов вече щеше да е паднал
Снимка: БГНЕС

Ако ДПС не гласуваше в Народното събрание за плоския данък, за пенсионната реформа и накрая за дълга, днес щяхме да бъдем в режим на оставка на господин Бойко Борисов. Това каза лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан във Велико Търново.

Според него правителството на "Борисов-2" е било спасено чрез механизмите на създаването на "ад хок" реформаторски мнозинства по конкретни теми - след гласуването на плоския данък, на пенсионната реформа и накрая на дълга.

"ДПС ще гласува съобразно своята политическа идентичност, но няма да ни видите като част от евразийската опозиция в 43-то Народно събрание", подчерта Местан и поясни: "Съобразно развитието на кризата в Украйна вероятно ще се наложи необходимост от много ясна позиция на българския кабинет, която да не се изразява с тривиални позиции само от страна на министъра на външните работи".

Местан твърди, че в партията няма никаква драма заради подкрепата на партията за дълга от 16 млрд. лева в Народното събрание.

Той смята, че "механизмите за емитиране на дълг, по времето на Пламен Орешарски и сега при Бойко Борисов са идентични". "Разликата е в обема му", каза още Местан. "След като сме били "за" необходимостта да се емитира дълг, докато сме били на власт, ще трябва да го подкрепим и когато не сме на власт", поясни още лидерът на ДПС по време на визитата си във Велико Търново, където участва в Зимна политическа академия, организирана от младежката структура на партията.

Заявяваме кегорично несъгласие с политиката на репресии на кабинета "Борисов-2", но не сме поставяли и няма да поставяме, като условие за подкрепата си, каквато и да е сделка с господин Борисов, каза още Местан.

Първанов не иска да се натиска да оправи отношенията ни с Русия

Има вече успокояване на политическата обстановка, но е нужно да няма такива неразбирателства в управляващата коалиция и решения тип "12...

"Редно е кабинетът да се замисли дали трябва да продължи тази политика на безпринципни чистки и политически уволнения", отбеляза той. Според него в случая става дума за политическа поръчка на Патриотичния фронт и на Реформаторския блок, която се изпълнява от кабинета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика