Местан витиевато вдигна мерника на Бат Сали заради Пиже

9977
Местан витиевато вдигна мерника на Бат Сали заради Пиже
Снимка: БГНЕС

ДПС категорично приветства позицията на Прокуратурата да снеме имунитета на Трайчо Василев, кандидат за общински съветник в Самоков, издигнат от ДПС, който нападна журналист от национална медия. Това каза на пресконференция във великотърновското село Арбанаси лидерът на партията Лютви Местан, предаде Агенция "Фокус". Местан намекна и че цялото местно ръководство на ДПС може да бъде сменено. В Самоков лидер на ДПС е известният като Бат Сали депутат Александър Методиев.

"Не мога да си представя по-категорична форма, в която може да се осъди покушението срещу журналист. Днес обаче искам да продължа коментара си и да заявя, че абсолютно еднозначно приветстваме решението на Прокуратурата да снеме имунитета на кандидата за общински съветник Трайчо Василев. Приветстваме това решение на Прокуратурата, защото е крайно време в България да има осъден за посегателство над журналист. Освен това още в първото заседание на Централното ни оперативно бюро след кампанията, лично ще поставя въпроса за политическата отговорност на местната ни структура за номинирането на подобни кандидати за общински съветници”, коментира Лютви Местан.

ЦИК сне имунитета на скандалния кандидат за общински съветник Трайчо Василев - Пиже

ЦИК свали имунитета на кандидата за общински съветник в Самоков Трайчо Василев - Пиже и даде разрешение за задържането му и привличан...

„Не изключвам вариант, при който местната структура в Самоков да бъде разформирована, да се проведе нова конференция и да се избере ново ръководство на партията ни в Самоков. Смятам, че всеки политически лидер, всяка политическа сила, при подобни ситуации, трябва да може да преодолява партийно его и партиен интерес, защото когато въпрос за свободата на словото, правата на журналистите и ценностите, нас партийният интерес няма как да ни води. Затова заявих и ще повторя - нека да загубим гласове заради тази позиция на председателя на партията и на партията. Нека да загубим гласове. Не искам гласът на нито един български гражданин, който би посегнал журналист. Да го няма този глас, ние можем и без него, ние трябва да можем и без тези гласове”, допълни още лидерът на ДПС.

За Цветан Василев

Местан коментира и изказването на Цветан Василев пред ТВ7. Лидерът на ДПС поиска банкерът да бъде изправен пред българския съд - крайно време е, подчерта той. Местан призова към тотално международно сътрудничество по въпроса като посочи, че Сърбия, където пребивава към момента Цветан Василев, е кандидат-членка на Европейския съюз и трябва да се съобразява с международните стандарти при подобни казуси. ''Ако е необходимо, а аз смятам, че е, ще поискам представителите на ДПС в Европейския парламент да поставят този въпрос пред комисаря по правосъдието", посочи политикът.

На въпрос дали твърденията, че страната се управлява от негласно договорена коалиция между ДПС и Бойко Борисов, Местан отговори, че това е смешна спекулация. ''Що се отнася до твърдението, че сегашното управление е на Борисов и ДПС, няма как да съм в състояние да направя по-сериозен коментар, ще Ви препоръчам да зададете на Радан Кънев въпросът дали е съгласен с тезата, че Меглена Кунева, Петър Москов, Тодор Танев, Николай Ненчев, Божидар Лукарски, Христо Иванов са мои министри в кабинета. Самото поставяне на въпроса по този начин ви убеди в идиотския характер на тезата, не казах човека , а тезата'', допълни още лидерът на ДПС.

Според Бат Сали билият журналисти на Нова е издигнат, за да подбуди толерантност

Влезлият в парламента след куп протести от страна на жители на Кюстендилско депутат Александър Методиев (Бат Сали), който е и водач на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика