Михаил Константинов: Незаконните регистрации преди изборите трябва да бъдат анулирани

6558
Михаил Константинов: Незаконните регистрации преди изборите трябва да бъдат анулирани
Снимка: БГНЕС

Всички адресни регистрации преди местните избори, които са незаконни, трябва да бъдат анулирани. Всички кметове, кметски наместници и всяка друга продажна чиновническа маса, които прибягват до такива методи, трябва да бъдат санкционирани. Това каза проф. Михаил Константинов, математик и политически анализатор, по повод на данните, изнесени от МРРБ за увеличението на регистрациите по настоящ адрес в някои области на България преди местните избори, предаде Фокус.

„Това е малко рискован трик от страна на дилърите. Като запишете един неграмотен на друго място, казвам неграмотен, за да изясня за кого става въпрос, от село А в Село Б, той вече в село А не може да гласува, защото се отписва от там. Като пусне молба да гласува по настоящ адрес, него ще го отпишат и няма да може да гласува по постоянен. Тези трикове се правят в няколко случая. Представете си, че изборите са на кантар и не се знае кой ще спечели. Ако вие си имате сигурни избиратели, които не ви трябват, ги местите в друго село”, посочи проф. Константинов.

Кунева към Местан: Подкрепи промени в Конституцията и съдебната реформа

Г-н Местан, ако иска да подкрепя нещо, да подкрепи промените в Конституцията и съдебната реформа, както и закона за борба с корупцията ...

Той поясни и какъв е конкретния механизъм на използването на настоящите адресни регистрации с предизборна цел.

„Ако в даден район или населено място, нямате шанс за победа и противникът печели убедително, но вие имате едни сигурни 200 гласа. Те там не ви вършат никаква работа, но премествайки ги на друго място, могат да обърнат вота. Втората ситуация е обратна. В някакво населено място имате смазващо мнозинство. Всички неграмотни гласоподаватели са купени от вас. При това положение не ви трябват всичките, за да спечелите, а само малко над половината. Тогава отново взимате от излишъка и го местите в населено място, където изборът е на кантар. Това е сметката на търговците на мъртви души”, допълни ще той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com