Михаил Мирчев вярва в победата в София, Калоян Паргов се надява на феърплей

7325
Михаил Мирчев вярва в победата в София, Калоян Паргов се надява на феърплей
Снимка: Иван Стоименов

"Хванах се на тази игра, за да победя, въпреки врачките". Това заяви кандидатът на БСП Лява България за кмет на София проф. Михаил Мирчев при публичното събиране на подписи за регистрацията на БСП за местните избори, организирано пред Народния театър.

"С тази подписка БСП доказва, че е в много добра организационна кондиция, коментира проф. Мирчев. - Аз мисля, че може да има изненада и да обърнем нещата. Това ще се получи вероятно в последния момент. Ще вложа всичкия си опит в тази игра. Правим го за благото на софиянци, всички онези 1,4 милиона и още 500 000 приходящи от т.нар. провинция. Те искат тук да има ред, чистота, сигурност и разбира се, работа. Искаме преди всичко да променим модела на управление в София. Да се строи още повече от сега, но доста по-качествено и на три пъти по-ниска цена. Да не се строи само в центъра и на определени места, а да се строи по всички квартали. В онези квартали, за които аз казвам, че са работнически, на обикновените хора, които си гледат семействата там. В този смисъл ние искаме да се смени моделът на управление. Ще обсъждаме оттук нататък всички основни горещи точки. Като бюджета на столицата, например. Това са несметно количество пари, които незнайно къде потъват. Като огромната задлъжнялост, като проблема с детските градини, като темата със зелените училища, за които не е ясно столичният инспекторат на кой дава поръчките за тях. И като светлия образ на Йорданка Фандъкова, за който трябва вече да бъде казана истината. Аз лично влизам в тази кампания с увереност, че можем да покажем друго лице на София - първо в кампанията, а след това в управлението на София".

Лидерът на БСП София ще участва в дискусия за спасението на паметника на Бузлуджа

Калоян Паргов, председател на БСП – София и водач на листата за общински съветници в София и арх. Тодор Булев, кандидат за районе...

"БСП е първата политическа партия, която беше готова с кандидатите си за предстоящите местни избори". Това каза водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България с кандидати и председател на Градския съвет на левицата в София Калоян Паргов. 

"Може и да не сме първата партия, която ще се регистрира, но първи бяхме готови с нашите кандидати, заяви Калоян Паргов. - Те вече цял месец работят на терен. Тук е мястото да кажа, че се надяваме на феърплей в тази кампания. И пример за това дадоха нашите момчета и момичета от младежката организация, които носиха вода на младите герберчета, докато те се редяха в жегата, за да изпълнят желанието на техния подлидер Цветан Цветанов да са първи по традиция. Това не е знак, че ние ще помахаме на ГЕРБ, както го разтълкуваха някои хора, като Цветанов. Това е протегната ръка за феърплей, какъвто ние искаме да има на територията на София".

Калоян Паргов добави, че от този момент на БСП предстои кампания за промяна на модела на управление на София. "Нашият кмет с всичките му достойнства, с целия опит, който притежава в различни сфери, е готов за битка, заяви водачът на листата за общински съветници на левицата в София. - Битката ще бъде за промяна на статуквото в столицата, за разбиване на монопола на ГЕРБ, за друго лице на София като философия на управление. Управление, което е по-близо до хората и до проблемите им".

Известни интелектуалци, общественици, артисти и спортисти подкрепиха кандидатите на БСП Лява България за столичен градоначалник, общински съветници, районни и селски кметове в София. Това се случи по време на публичното събиране на подписи за регистрация на партията за участие в местните избори на 25-и октомври.

Проф. Михаил Мирчев: Всички партии, дори ГЕРБ, са в много дълбока криза

БСП и всички партии без изключение, дори управляващата ГЕРБ, в момента са в много дълбока криза, каза кандидатът за кмет на София от БС...

Първи при публичното събиране на подписи за региустрацията на БСП се подписаха кандидатът на левицата за кмет на София проф. Михаил Мирчев и водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов. Проф. Стефан Данаилов пък застана начело на интелектуалците, политиците, обществениците и артистите, които подкрепят кандидатите на БСП. Сред тях бяха президентът на ПЕС Сергей Станишев, Евгения Живкова, Костадин Паскалев, председателят на Съюза на писателите Николай Стоянов, писателят Димитър Томов, издателят Иван Гранитски, легендарният вратар на ЦСКА Георги Велинов, Таню Киряков, Росица Янкова, заместник-министър на труда в кабинета Сакскобургготски, както и други представители на обществения и политически живот.

По време на събитието Стефан Данаилов си пожела София да стане културна столица не само като изяви, но и като начин на живот и отношение между хората.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ София