Миков: Искането на оставки няма да реши проблемите в съдебната система

11032
Миков: Искането на оставки няма да реши проблемите в съдебната система
Снимка: БГНЕС

Искането на оставки няма да реши проблемите в съдебната система, коментира днес лидерът на БСП Михаил Миков.

Той добави: "Тази работа с оставките върви по повод на БНБ, по повод на други, на трети. Несериозно да се представя реформата като оставки. То у нас стана модерно всеки на всеки да иска оставката. Постоянно се чуват периодически по-силно или по-слабо медийно озвучени възгласи за оставката на един или друг и се оказва, че след няколко години пак започват приказки за оставки".

Пълно нахалство - никой във ВСС дори не е възразил срещу бонусите

Да, действително си гласувахме коледни бонуси. Това призна членът на ВСС Димитър Узунов, след като вчера скандалната новина изплува. И ...

Съдебната реформа е нещо доста по-сериозно. Ако става въпрос за някакви политически сметки, за доминиране във ВСС, ние в тази работа няма да участваме. Това заяви още лидерът на БСП, цитиран от Дарик радио.

Миналата седмица депутатът на Реформаторския блок Радан Кънев поиска ВСС да подаде оставка. Днес сутринта Мая Манолова от БСП посочи, че левицата би подкрепила съдебна реформа и призова министър Христо Иванов да внесе стратегията в парламента.

БСП ясно е заявила своята позиция да бъде опозиция и няма основание да я преосмисля. Това заяви още на пресконференцията председателят на НС на БСП и на ПГ на БСП Лява България Михаил Миков. Той бе категоричен, че трябва да е много ясно кой какъв е в политическото пространство.

ГЕРБ прокарвали дясна политика по отношение на осигуряването: подоходните групи пак са пощадени за сметка на отнемането на необлагаемия доход на работещите бедни – хората с минимална работна заплата. "Как може това да се подкрепя, не само от БСП, а въобще?", попита Михаил Миков.

Кунева "стана хлъзгава" по отношение на ВСС

Разделителните линии в Реформаторския блок изпъкват при всеки по-щекотлив случай. Такъв е и въпросът с евентуалната оставка на Висшия с...

Разумна стъпка е осигурителният доход да се определя върху 3000 лв. Според Миков обаче грижата за Националния осигурителния институт и тежестта трябва да се разпределят справедливо и хората с по-високи доходи да поемат по-голяма част от нея, информира БГНЕС.  

Днес оперативното ръководство на БСП обсъди и проектобюджета за 2015 г.

Корнелия Нинова заяви, че левицата ще настоява за криминализиране на укриването на осигуровки, вдигане на минималната работна заплата, а детските надбавки да станат от 35 на 50 лв. Освен това БСП иска и замразяване на стажа и възрастта на пенсиониране.

По темата за умишленото укриване на осигурителни вноски лидерът на левицата коментира, че мерките срещу него може да бъдат подкрепени. Според него обаче отговорността за това не може да бъде солидарно споделена между работодателя и работника.

Радан "се облегна" на френския посланик и поиска оставката на ВСС

Оставка - тази толкова модерна дума излезе от устата на лидера на ДСБ Радан Кънев по адрес на Висшия съдебен съвет (ВСС). Според Кънев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика