Миков: Промени в БСП ще има, но няма да са резки

14347
Миков: Промени в БСП ще има, но няма да са резки
Снимка: БГНЕС

В БСП ще има промени, но те няма да са резки. Избран съм за лидер, не за магьосник. Това казва новоизбраният лидер на БСП и председател на парламента Михаил Миков в интервю за "24 часа".

На въпрос как е убедил Бойко Борисов да се откаже от актуализация на бюджета Миков отговаря, че това се дължи на факта, че депутати от левицата са водили откровен разговор с аргументи и той чу тези аргументи. "Коалиция за България зае принципна позиция заради недостатъчно разписване от страна на правителството за какво ще се харчат тези средства. Защото най-малкото е подозрително да се прави такава сериозна корекция, при положение че към мотивите, с които тя се предлага от правителството, е записано, че може да се мине и без нея", казва Миков.

Той прави извода, че актуализацията е нужна само в политическия и предизборен контекст - задължително ще се експлоатира тезата за тежкото финансово състояние, в което е оставена държавата след управлението на социалистите. Забележете, ще се говори не за управление с участието на социалисти, а за управлението на социалистите и тази вина изцяло ще ни се вмени, заявява Миков.

Имаме и други аргументи, които са експертни - в средата на годината е рано да се говори за корекции в бюджета, защото такова решение ще има деморализиращ ефект за приходните агенции. Особено в преходния период. Ако официално бъдат занижени окачванията за приходите, НАП и митниците съвсем няма да си дават зор, коментира парламентарният шеф.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика