Миков: Сам няма да взема имунитета на Волен Сидеров

36022
Миков: Сам няма да взема имунитета на Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Не бих решил сам да взема имунитета на Волен Сидеров. Това заяви сегашният председател на парламента Михаил Миков при посещение във Видин.

Според председателят на Народното събрание казусът с Волен Сидеров се коментира от политическа гледна точка, а не от законова. Досега никога председател на Народното събрание не е вземал самостоятелно решение да свали имунитета на народен представител, добави Миков.

Първанов осъди поведението на Сидеров и неясната реакция на БСП

Остра декларация на Националната гражданска инициатива „АБВ" на президента (2002-2012) Георги Първанов осъди действията на лидер...

"Случай да се иска имунитет на народен представител по време на парламентарна ваканиция е имало само по времето на Александър Йорданов. Тогава бил поискан имунитетът на червения депутат Александър Лилов. Александър Йорданов не е решил сам, а е свикал извънредно заседание на Народното събрание", каза председателят на парламента, предаде „24 часа”.

По повод новата парламентарна сесия Миков посочи, че законодателите ще насочат усилия към подкрепа на правителствената програма, социалната политика, борбата с нелоялната конкуренция и злоупотребата с монополно положение.

В Народното събрание ще бъдат предприети и редица действия, свързани с оптимизация на работата на парламента - като електронизация, отчетност и прозрачност.

След като политическите групи в Народното събрания заявят своите приоритети в сряда, когато започва парламентарната сесия, от тях ще произтекат и последици за работата на парламента, каза Миков.

Мечтата на Сидеров е да го арестуват, за да излезе жертва, смята социолог

Социологът Кольо Колев заяви пред Нова телевизия, че според него Волен Сидеров мечтае да бъде арестуван. „Мечтата му в момента е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика