Миков от Бузлуджа: От тук тръгваме на поход към местните избори

5896
Миков от Бузлуджа: От тук тръгваме на поход към местните избори
Снимка: БГНЕС

"Всички вие - работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори. От тук тръгваме на поход към местните избори". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков, цитиран от пресцентъра на партията, пред събралите се над 50 000 привърженици на лявата идея под паметника на Бузлуджа. Те от своя страна го посрещнаха с викове "БСП" и "Победа". 

По думите на Миков БСП е национална партия, истинска партия. Той допълни, че през последните 25 години, в различни лаборатории са създавани лъскави и напудрени проекти с единствената цел да убедят хората, че не са важни политиката и партиите, че "да продаваш политика и прах за пране е едно и също и, че няма значение ляво или дясно". 

Според Миков и след сто години Бузлуджа ще има значение, защото тези, които работят на минимална работна заплата, трябва да осигурят на децата си образование -  тези, които плащат редовно здравните си вноски, не бива да доплащат, когато отидат в болницата. Той заяви, че България трябва да има своя самостоятелна външна политика, която казва не на санкциите срещу Русия, които съсипват ЕС и нанасят щети на България. 

Миков не скри, че на последните избори партията има най-нисък резултат за последните 25 години. В тази връзка той каза, че Конгресът е дал своя знак към политиката на БСП и онова, което трябва да се свърши в организационен план, за да бъде партията истинската, голямата, представителната алтернатива на днешното управление.

"Днес БСП излиза с гордо вдигната глава от тази една година, защото тя организира атаката на заробващия външен дълг от 16 млрд., тя отстоява правата на българина за здравеопазване, което не разделят хората на социално значими и социално незначими, защото ние, социалистите, казваме, че по-добре по-справедливо облагане, отколкото увеличаване на възрастта за пенсиониране до 67 години  в страната, в която има най-ниска продължителност на живота", категоричен бе Миков.

Той добави, че левицата предлага лява политика на местно и национално равнище, защото регионалните диспропорции са убийствени, демографската криза съсипва перспективите пред страната и обикновения българин, неравенствата между 1% и онези 99% обикновени българи са тежки и водещи към безпътица. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика