Миков "отвори вратата" за подкрепа на ГЕРБ от страна на БСП

17742
Миков "отвори вратата" за подкрепа на ГЕРБ от страна на БСП
Снимка: БГНЕС

Илюзия е, че изборите дават политическа стабилност. Това заяви в ефира на Дарик радио лидерът на БСП Михаил Миков. За да има стабилност, трябва да има и по-нормални отношения между политическите сили.

Бившият председател на НС коментира още, че ако ГЕРБ остане без подкрепата на сегашните си партньори, левицата би подкрепила управляващите. Това би станало само от ГЕРБ предложат връщане на прогресивното облагане. Според него трябва да се замразят стажът и възрастта за пенсиониране, заради състоянието на икономиката и заетостта в момента.

Миков: Искането на оставки няма да реши проблемите в съдебната система

Искането на оставки няма да реши проблемите в съдебната система, коментира днес лидерът на БСП Михаил Миков. Той добави: "Тази работа...

Направени по този начин, промените не дават прозрачност къде и за какво ще отидат тези средства, заяви Миков по гласуваната вчера пенсионна реформа. Той добави: "Направени по този начин, промените не дават прозрачност къде и за какво ще отидат тези средства. Не трябва да става по този начин. Има риск в по-далечна перспектива да расте недоверието на гражданите към пенсионната система".

По отношение на предсрочните парламентарни избори, лидерът на БСП отбеляза, че за пръв път от 25 години над 50% от българските граждани са отказали да участват – нито срещу пари, нито срещу идеи. Той добави: "Този модел на провеждане на избори в България, на политическа игра, не води до представителство на нашите интереси". И мисля, че това е големият извод, който всички политици - и отляво, и отдясно, трябва да си направят".

За участието в управлението председателят на БСП посочи, че партията не е имала цялата власт, за да я загуби. „Но процесите по отношение на правителството на малцинството, отношенията между БСП и ДПС. Не мисля, че става въпрос за грешка в управлението, а за едно много трудно управление, което разчиташе на 120 от 240 народни представители. Сбъркахме в това, че не подписахме ясни отношения със своите партньори. Разчитахме експертно правителство да поеме повече политически решения, отколкото е възможно да свърши", обясни Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика