Миков праща писмо на Плевнелиев за вето върху дълга

14336
Миков праща писмо на Плевнелиев за вето върху дълга
Снимка: БГНЕС

Вчерашното обещание за женитба на финансовия министър е крайно юридически неиздържано и няма правно значение. Няма редукция на дълга, защото той беше приет във вида, в който е внесен.

Това заяви лидерът на БСП Михаил Миков, предаде БГНЕС.

Миков обяви, че ще изпрати писмо до президента Росен Плевнелиев, в което ще бъдат очертани "противоконституционните действия на гласувалите вчера в Народното събрание". Според Миков не може да се говори за върховенство на закона, когато Народното събрание не спазва конституцията. "Не може президентът да има претенция за държавен глава, когато не се съобразява с конституцията и предварително, преди да се е запознал, да казва, че не обмисля вариант за вето", коментира Миков.

Миков бе категоричен, че в този дълг от 16 млрд. лева не става въпрос за редукция, защото той е бил приет във вида, в който е внесен. Когато се поемат ангажименти в международни договори, те също подлежат на изпълнение, както е по договора и агентите би трябвало да търсят неустойки, предупреди лидерът на БСП.

Относно заявката за оставка на Георги Първанов като лидер на АБВ Миков коментира, че "заявки има много", но той не би искал да се бърка във вътрешния живот на други партии. "За разлика от АБВ, които често се изкушават да коментират вътрешнопартийния живот в БСП, ние не би трябвало да се подаваме на такива изкушения", посочи той и призна, че е провеждал разговори с Георги Първанов.

На въпрос дали е склонен на бъдещ диалог с Първанов, лидерът на БСП отговори лаконично, че винаги е бил достатъчно комуникативен, включително с Първанов и АБВ. Да не слагаме "ако", нека видим как ще се развият нещата, обобщи той.

Миков ще сезира КС, ако няма президентско вето за дълга

Председателят на БСП Михаил Миков заплаши да сезира Конституционния съд за днешната ратификация на заема от 16 милиарда лева. Единств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика