Миков за комисията за КТБ: Загуба на време

12928
Миков за комисията за КТБ: Загуба на време
Снимка: БГНЕС

„Какво стана вчера в бюджетната комисия? Поредната загуба на време. Комисията реши, че е добре парламентът да приеме законопроекта.  Това ли е работа на комисията? Каза да се съберат правителството и банката и да решават проблемите на КТБ. Какво страхотно решение. Как да подкрепяш решения, които звучат смешно. Запълване на публичния интерес – това стана вчера на комисия".

Менда Стоянова вижда инвеститор, който иска да налее 1 млрд. евро в КТБ

Какво лошо виждате в приетия вчера на бюджетна комисия текст? Искаме просто да дадем време на БНБ да си свърши работата. Искаме да не и...

Така лидерът на БСП Михаил Миков вкоментира пред бТВ решението на Комисията по бюджет и финанси да бъде спасена КТБ.

По думите му „оздравяване ще има, ако има желаещи да инвестират, да покрият задълженията и да поемат управлението. Ако няма и състоянието е такова, каквото е описано, ще се отиде към процедура на несъстоятелност. Въпросът е да става ясно, а не да надничат чужди интереси".

По темата с бъдещото управление на страната лидерът на социалистите отново заяви, че волята на избирателите е поставила БСП в опозиция. В същото време „очевидно се формира проправителствено мнозинство вдясно". „Историята се повтаря, фрагментацията продължава.

Много ще зависи каква политика ще прокарва това мнозинство. При всички положения една дясна политика ще се възприеме трудно", допълни Миков.

Оманският фонд официално предложи да спасява КТБ

Оманският фонд - един от инвеститорите, изразили желание да спасяват КТБ, официално е подал офертата си за това. Кризата около банкат...

Той отново изрази тезата, че в България не е имало възможност за съставяне на широка коалиция, тъй като тя се прави с голeми партньори, каквито според него ГЕРБ и БСП не са.

Идването на председателя на ЕНП Жозеф Дол в България вчера и „съветите" му към ГЕРБ Миков коментира така: „Като че ли не е много уважително за националното ни политическо самочувствие".

На ниво БСП той се съгласи, че има вътрешнопартийно напрежение, както и такова отвън навътре. „Проблемът е опити за властови участия, за разместване на управлението на партията, за компрометиране на един или друг, чието място се смята, че може да се заеме от някого", коментира той изказвания на Кирил Добрев, Георги Кадиев и Страхил Ангелов.

 

Прокуратурата обеща да разследва Доган и Етем

Разследваме всички версии за КТБ. Не е вярно, че над Ахмед Доган и Емел Етем има разпънат чадър. Това заявиха от прокуратурата по повод...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика