Миков замаза каква ще е ролята на Станишев, не даде и ясна позиция за АЕЦ "Козлодуй"

24410
Миков замаза каква ще е ролята на Станишев, не даде и ясна позиция за АЕЦ "Козлодуй"
Снимка: БГНЕС

Получих една изключителна отговорност с поста председател на БСП. Обикновено хората променят партиите, а не обратното. Ще има промени, но за да бъдем силни, трябва да запазим всичко добро, което имаме. Това каза пред „Панорама” новият председател на БСП Михаил Миков от връх Бузлуджа, където утре БСП чества 123-та годишнина.

Според Миков политиката на БСП трябва „да е за хората”. На въпрос каква ще е ролята на Сергей Станишев, новият лидер отвърна, че „не му харесва това с хората на Сергей, хората на Мишо, хората на този и онзи”. Трябва да разберем, че сме силни с получаването на доверието от страна на българските граждани, продължи с клишетата Миков. Станишев има запазено място в историята, но не може председателят на ПЕС да е в историята – той има бъдеще в левицата, коментира Михаил Миков.

ГЕРБ готови да подкрепят актуализацията на бюджета на НЗОК с "10-20 депутати"

След продължили повече от час разгорещени разговори в сградата на президентството стана ясно, че ГЕРБ са готови да "пратят" 10-20 депут...

Председателят на БСП каза още, че Коалиция за България все още не се е разпаднала – мнозина ѝ палиха свещ, а идеите на левицата са „твърде пъстри”. БСП е гръбнакът, вече имахме среща по въпроса – ще видим какво ще стане, добави той.

На въпрос кои са съюзниците на БСП, Миков отвърна, че „крайни категории няма”. Ако АБВ приеме идейната платформа на БСП, може след изборите да говорим. На АБВ им казваме да са живи и здрави, давайте напред, заяви той. По отношение на ДПС червеният лидер отвърна, че там „има прясна история, която още не е зарастнала”. Формулите и съюзите ще са предмет след изборите, но най-важното е те да са на сцената и да не се решават от интересите на една или друга корпоративна група, повтори клишето Миков. С Борисов не сме се карали – просто той получи отговор на опита си да трупа дивидент на наш гръб, добави Миков.

Попитан какво става с Westinghouse и споразумението за седми блок на АЕЦ „Козлодуй”, Миков прехвърли топката на Драгомир Стойнев, който трябвало следващата седмица да се обяснява пред различни структури на БСП защо споразумението вече е факт и дори американското посолство пусна официално приветствено съобщение.

Най-безрамно Миков не отговори какво ще се случи при липса на актуализация на бюджета и тежка есен, като попита „кои строителни фирми ще получат тези 1 млрд. лева”. И ние наследихме невърнато ДДС, а тези 3,5 млрд. лева външен заем не се знае за какво ще се харчат, подчерта червеният лидер. Той добави, че КТБ е проблем на БНБ, след като от там не приемат никакви политически съвети по принцип, но сега, при кризата, банкерите заявиха, че политиците били наред.

Миков: Промени в БСП ще има, но няма да са резки

В БСП ще има промени, но те няма да са резки. Избран съм за лидер, не за магьосник. Това казва новоизбраният лидер на БСП и председате...

Още по-нахално Миков каза и че 42-рото Народно събрание било най-отвореното в българската история. Като доказателство за думите си той посочи технологичното развитие на сайта на парламента. И неглижира факта, че това Народно събрание остана затворено зад огради и зад полицейски кордони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика