Министър Бъчварова и директорът на нюйоркската полиция ще се борят съвместно с престъпността

4204
Министър Бъчварова и директорът на нюйоркската полиция ще се борят съвместно с престъпността
Снимка: БГНЕС

В рамките на посещението си в САЩ, като част от българската делегация, водена от президента Плевнелиев за 70 - та сесия на Общото събрание на ООН, министър Бъчварова посети Оперативния център на нюйоркската полиция за противодействие на престъпността и опазване на обществения ред.

Вътрешният министър се запозна с Интегрираната системата за видеонаблюдение на многомилионния град /Domain Awareness System/, която е базирана на партньорство между полицията и частни организации, като банки, компании и търговски обекти, които са интегрирали своите системи за видеонаблюдение с цел увеличаване капацитета на полицията за противодействие на престъпността в града.

Бъчварова: МВР е готово да се бори с купуването на гласове

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова увери, че МВР е готово да се противопостави на купуването на гласове в пр...

Проектът, който стартира през 2005 година, е основен инструмент за гарантиране сигурността на гражданите, бизнеса и финансовите структури в града, както и за противодействие на тероризма. Тя обхваща наблюдението на целия град и всички пристанища и летища на територията на града Ню Йорк.

Партньорството между полицията и частния сектор е ключово за успешното противодействие както на конвенционалната престъпност, така и на финансовите престъпления и тероризма, подчертаха представителите на нюйоркската полиция по време на презентацията на системата. Информацията, постъпваща от камерите се проследява в Координационен център за сигурност, в който работят заедно полицейски служители и служители на частни компании.

Вътрешният министър Бъчварова се запозна и с дейността на Съвместния оперативен център на нюйоркската полиция, откъдето се ръководят съвместните действия на различните дирекции на полицията на Ню Йорк и агенции като ФБР и Сикрет сървис по осигуряване на сигурността и обществения ред в града.

По време на срещата си с българския вътрешен министър, директорът на Полицията на Ню Йорк Уилям Братън подчерта желанието си и необходимостта от по-тясно сътрудничество с Европол и държавите-членки с оглед общите предизвикателства пред САЩ и Европа. Двамата обсъдиха възможностите за обмен на опит и съвместни действия в областта на сигурността и правоохраната.

Бъчварова: Ще подкрепим задължителните квоти за бежанци, нямаме основание за нова позиция

България ще подкрепи задължителните квоти за разпределянето на 120 000 бежанци в ЕС. Това потвърди преди началото на извънредната ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика