Министърът на вътрешните работи е подал оставка

22900
Министърът на вътрешните работи е подал оставка
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков е подал оставка. Решението му е свързано с невъзможността да предложи главен секретар на министерството, твърди агенция ПИК.

Информацията беше потвърдена и от БГНЕС. Министърът е обявил решението си по време на днешното решение на Министерския съвет. Оставката е била приета и разписана от премиера Бойко Борисов.

Днес Вучков предлага нов главен секретар на МВР

На днешното заседание на правителството се очаква вътрешният министър Веселин Вучков да предложи кандидатура за нов главен секретар на ...

Причината за решението не е ясна. Според една от версиите - не са одобрени предложенията на вътрешният министър за смяната на председателя на ДАНС и главния секретар на МВР.

Премиерът Борисов е разговарял с Вучков като е подчертал че не е уместно да се сменят тези ключови постове точно в момент, когато в България идва на посещение шефът на ФБР, твърди БНР.

Мотивите за оттеглянето и аргументите да се удовлетвори неговото желание ще станат ясни от стенограмата на правителственото заседание, която ще бъде разпространена по-късно днес.

Вучков бе в основата дори на законодателни промени, които имаха за цел да доведат до отстраняването не само на Лазаров, но и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. 

Вучков предлага главен секретар на МВР на 4 март

На 4 март ще направя предложение за главен секретар на МВР. Това каза пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Весе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика