Москов: ДПС не иска държава в гетата, за да купува гласове

30611
Москов: ДПС не иска държава в гетата, за да купува гласове
Снимка: БГНЕС

Проблемът в гетата е, че там държава отдавна липсва и е извадена съзнателно. Това каза министърът на здравеопазването Петър Москов след срещата си с Патриотичния фронт, относно обсъждане на здравната реформа в Министерството на здравеопазването, предаде  „Фокус”.

„Когато Лютви Местан и ДПС ми искат оставката - това са хората, които направиха така, че в гетата да няма държава. Те използват това, за да могат да закупуват гласове от хора, които сами по себе си водят един изключително мизерен живот”, коментира Москов.

Симеонов: България е изправена пред етническа криза

България е изправена пред пропастта на етническа криза. Това каза от парламентарната трибуна съпредседателят на Патриотичен фронт &ndas...

Според него тези хора са държани във въпросната мизерия нарочно и начинът да се поправи този проблем е държавата да започне да се връща там. „Първата стъпка, която направихме заедно с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, е нареждане за това областните дирекции на полицията и районните центрове на Спешна медицинска помощ да правят планове да обикалят заедно в райони, от които има постъпвали досега сигнали за нападения над лекари, а в гетата това е много по-често отвсякъде другаде”, поясни той.

„Самите общности и хората, които живеят там, трябва да имат отговорност към медицинските екипи. Ако говорим конкретно за циганските общности, там има хора, които искат да променят собственият си начин на живот. Хора, които се занимават със здравна медиация и хора, които искат да има здравна просвета на тези места. Това са хората, с които министерството ще работи”, каза още Москов. „Да набиеш лекар означава да не го допуснеш да прегледа човека, при който е отишъл”, допълни Москов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика