Москов: Коалицията може да търси втори мандат

6735
Москов: Коалицията може да търси втори мандат
Снимка: БГНЕС

Тази коалиция може да има свой хоризонт не година, две или три, а да търси втори мандат. Това каза министърът на здравеопазването д-р Петър Москов в ефира на bTV относно постигнатия компромис за промените в Конституцията.

По думите на Москов изводът от двете седмици преговори е, че коалицията е излизла с по-високо ниво на доверие и би имала много по-далечен съвместен хоризонт.

Без ревизия здравната реформа е обречена на провал, смята Адемов

Съществува усещането, че вместо да се позиционира като силен министър, д-р Петър Москов се опитва със силови похвати да реши проблеми...

"Движението за права и свободи изигра последователно и много коректно подкрепата за тези промени", коментира още Москов. По думите му политиката е изкуството да правиш необходимото възможно. "Твърдото ми мнение е, че това е възможният максимум в този парламент”, допълни още Москов. Според него резултатът от преговорите за конституционните промени е първата отключваща крачка към промяната на съдебната система.

"Нито мнението на Реформаторския блок за ДПС се е променило, нито мнението на ДПС за нас се е променило", каза здравният министър по повод какво е отношението на двете партии след преговорите за конституционната реформа.

"Независимо дали се харесваме в персонален план или не, това не означава, че когато има важен проблем, не можем да се обединим около едно решение”, поясни още Москов.

"Аз имам много здрави нерви, ежедневието в реанимацията ме е научило да преследвам целите си”, каза здравният министър Петър Москов на въпрос поради каква причина би подал оставка. "Причини биха били неприемането на принципните цели, законите, нормативните документи, които са заложени в програмата за управление на правителството”, поясни здравният министър.

След среща с Радан Кънев и Петър Москов, Цацаров е съгласен ВСС да се раздели

Главният прокурор Сотир Цацаров потвърди позицията на Прокуратурата на Република България по отношение на Законопроекта за изменение и ...

"До момента не съм бил в ситуация, за която да подам оставка”, каза още Петър Москов.

"Намаляха случаите на нападение срещу лекарите", каза още здравният министър в отговор на въпрос дали са по-малко нападенията над медици. "На това трябваше да се сложи край", заяви той. По думите му е трябвало държавата да се намеси по този въпрос и сега го прави.

Законодателството върви към възможността един работещ човек да плаща пълната си здравна вноска, да плаща за жена си на част от тази вноска и на децата и на друга част, обясни още Москов във връзка с бъдещи законодателни промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика