Москов: Слабостта на Реформаторския блок е в структурата

4852
Москов: Слабостта на Реформаторския блок е в структурата
Снимка: БГНЕС

Министърът на здравеопазването Петър Москов заяви в предаването "Събуди се", че според него сегашната структура на Реформаторския блок е изчерпана.

.„Без ясна структура, без ясно изработване на решения и орган, който да ги взема, не може да съществува”, смята Москов. По думите му, ако има слабост на блока, тя е свързана именно с това – структурата. Това, обаче, не означава разпадане на коалицията, посочи той.

След лекарствения закон Москов ще ремонтира Закона за здравето

Правителството продължава да работи и след края на парламентарната сесия. За мен продължават да са изключително важни промените в Зак...

По повод разменените остри реплики между Реформаторския блок и ГЕРБ. Москов каза: „В парламента надделя предизборната кампания. Истината е следната: Когато РБ и ГЕРБ гласуват различно, кой е победителят определя ДПС. Това се случи в последната седмица”.

Москов коментира всяко от решенията на парламента от последните дни, за които като „виновник” се сочи Реформаторският блок. Той увери, че антикорупционният закон на Меглена Кунева ще бъде приет.

„Кой е избрал Мая Манолова – очевидно не Реформаторският блок”, заяви той относно гласуването за омбудсман. Основният му аргумент е, че блокът е предложил Константин Пенчев и няма как да е гласувал против собствения си кандидат.

„В думите на Борисов за начина, по който се държи блока в парламента, има много истина. Аз го изпитах лично на гърба си”, заяви още министърът.

Москов: Коалицията може да търси втори мандат

Тази коалиция може да има свой хоризонт не година, две или три, а да търси втори мандат. Това каза министърът на здравеопазването д-р&n...

Той обясни и защо реформаторите не подкрепиха два от трите въпроса на референдума. Според него, въпросът за мажоритарния вот е „некоректно и лошо зададен, за да не може да получи парламентарна подкрепа”. „Хората ще бъдат излъгани”, смята той.

„Президентът не ни е чул когато е формулирал въпроса”, каза Москов и добави, че дори хората да кажат „да” на мажоритарния вот, парламентът е този, който ще определи колко точно депутати да бъдат избирани мажоритарно – може да са 3, 5 или всичките 240.

„Въпрос, който е некоректно зададен, не би трябвало да е въпрос на референдума”, заяви Москов. „Аз нямам проблем да се явя на мажоритарен вот с тези, които упрекват РБ в момента”, допълни той.

Относно задължителното гласуване, министърът посочи, че промяната трябва да дойде от качеството на хората, които биват избирани.

Без ревизия здравната реформа е обречена на провал, смята Адемов

Съществува усещането, че вместо да се позиционира като силен министър, д-р Петър Москов се опитва със силови похвати да реши проблеми...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика