Муса Палев: Не мисля, че съм направил нещо против ДПС

24486
Муса Палев: Не мисля, че съм направил нещо против ДПС
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че съм направил нещо против партията. Това каза за агенция "Фокус" народният представител на ДПС Муса Палев по повод изключването му от парламентарната група.

Според него въпросът за изключването му трябва да бъде отнесен към ръководството на ДПС.

Блокират гранични пунктове в знак на протест срещу Муса Палев

От ВМРО се заканиха да блокират пътища и гранични пунктове в Пиринско, обяви зам.- председателят Ангел Джамбазки. Действията им са насо...

Другият изключен - Гюнай Хюсмен, отказва да коментира казуса. Пред Нова телевизия той подчерта, че разчита на избирателите и обществото да си кажат думата.

Би трябвало - по хипотеза, да останат независими народни представители. Днес не знам, но в последните дни имаше интензивни разговори с тях от страна на ръководството. Това заяви по-рано на брифинг в парламента народният представител от ДПС Тунчер Кърджалиев на въпрос оттук-нататък дали Палев и Хюсмен ще останат ли част от парламента или ще бъдат обявени за независими.

Кърджалиев уточни, че това решение няма да се вземе по волята на ПГ на ДПС. „Тази постановка е разписана в правилника за дейността на НС”, обясни още той. Депутатът подчерта, че ПГ на ДПС е дала срок повече от месец на Палев и Хюсмен сами да направят този акт. „Ние, както други политически сили, императивно не наложихме това. На база на техния отказ, направихме това решение”, посочи той.

Запитан дали ще настояват да отпадне преференцията, Кърджалиев отговори, че са имали резерви не просто към преференциалния вот. „В зала, когато се гласуваше, а преди това дебатираше Изборният кодекс по отношение на няколко положение, ние изразихме резервите си. Този Изборен кодекс не е съвършен и в резултат на тази несъвършенност отчитаме и този конкретен казус”, заяви той.

Муса Палев: Лесно е да подам оставка, но е безотговорно

Областният управител на Благоевград Муса Палев заяви в ефира на БТВ, че няма да подаде оставка, защото е безотговорно. На фона на ежедн...

Кърджалиев подчерта, че изключването на Палев и Хюсмен няма общо с Александър Методиев. „Това, което се иска в Кюстендил е противоконституцонен акт и няма да се връщам към този казус”, каза още депутатът от ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика