НС одобри предложенията на Радев за подуправители на БНБ

4976
НС одобри предложенията на Радев за подуправители на БНБ
Снимка: БГНЕС

Народното събрание (НС) прие предложенията на гуверньора на Българска народна банка Димитър Радев за подуправителите на централната банка.

Депутатите одобриха кандидатурите на Димитър Костов за ръководител на управление "Банков надзор", Калин Димитров Христов за ръководител на управление "Емисионно" и Нина Стоянова ръководител на управление "Банково" на Българската народна банка.

М. Стоянова: ГЕРБ ще подкрепи подуправителите на БНБ

ПГ на ГЕРБ ще подкрепи екипа, предложен от Димитър Радев, защото му имаме доверие. Това заяви председателят на бюджетната комисия и деп...

Със 122 гласа от 190 депутати в зала, както и след прегласуване, народните представители одобриха кандидатурата на Димитър Костов. "Против" бяха 65 народни представители, a четирима се въздържаха

Със 125 гласа "за" и гласовете на ГЕРБ, ДПС, БДЦ, АБВ Калин Христов бе избран за подуправител на управление "Емисионно". 58 депутата бяха против, а 9 гласуваха "въздържали се".

Кандидатурата на Нина Стоянова за шеф на управление "Банково"беше одобрена от 126 гласа "за", като 61 бяха "против" и 6 се въздържаха.

След гласуването избраните кандидати положиха клетва пред парламента.

Радев представи подуправителите на БНБ, депутати поискаха оттегляне на номинациите

Днес парламентът гласува избора на подуправители на Българска народна банка (БНБ). Гуверньорът на централната банка Димитър Радев предс...

По време на дебатите преди гласуването депутати от Реформаторския блок, Патриотичния фронт и БСП се обявиха против кандидатурите на Костов, Димитров и Стоянова. Менда Стоянова от ГЕРБ зашити номинациите и заяви, че нейната група ще гласува "за" кандидатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика