НС ще разглежда извънредно актуализацията на бюджета във вторник

10907
НС ще разглежда извънредно актуализацията на бюджета във вторник
Снимка: БГНЕС

Извънредно заседание на парламента ще се проведе на 29 юли от 15:00 часa. В дневния му ред ще бъдат включени две единствено точки - актуализация на бюджета на НЗОК и актуализация на Държавния бюджет, информира БГНЕС.

Предложението дойде от депутата от ДПС Йордан Цонев. Той обясни, че движението води ясна и последователна политика на подкрепа на правителство. Според депутата ДПС ще подкрепи актуализацията, а бламирането на актуализацията на бюджета значи бламиране на правителство. Нещо, което правели от БСП.

Орешарски: Актуализация на бюджета не е необходима

Фискалното изпълнение за първото полугодие не предполага актуализация на бюджета. Рискове до края на годината има, но те са управляем...

От "Коалиция за България" отново потвърдиха позицията си, че подкрепят единствено актуализация в частта, която касае Здравната каса.

В опит да бламират гласуването на извънредно заседание депутатите от левицата поискаха поименна проверка на кворума и напуснаха залата. След нея се оказа, че в зала има необходимия брой депутати, за да бъде проведено гласуването, като в този момент в зала присъстваха единствено депутати от ГЕРБ и ДПС. Малко по-рано всички депутати от "Коалиция за България" без председателя на НС напуснаха залата. Миков остана, за даизвърши проверката.

Извънредното заседание пък бе прието със 114 гласа "за" и само 1 "против". На практика в гласуването секунди след проверката на кворума участваха 115 народни представители, въпреки че за наличие на кворум трябва да присъстват поне 121.

 

Актуализацията на бюджета не мина през комисиите в НС

След като вчера не постигнаха съгласие за актуализацията на бюджетите на НЗОК и държавния бюджет, днес депутатите продължиха обсъжданет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика