НС улесни създаването на координационен център на НАТО у нас на първо четене

11370
НС улесни създаването на координационен център на НАТО у нас на първо четене
Снимка: БГНЕС

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на България.

С тях се дава възможност военнослужещи и цивилни от България да участват в състава на международна организация. Промяната улеснява създаването на координационен център на НАТО в София.

Анатолий Карпов води шествието на "Атака" за "Трети март"

Световният шампион по шахмат Анатолий Карпов и Роман Худяков ще водят традиционното шествие на "Атака" за "Трети март", съобщиха за Act...

Структурата е част от плановете в няколко държави за засилване ролята на Алианса заради кризата в Украйна. Решението за разполагането му беше взето на срещата на върха в Уелс през 2014 година. В центъра се очаква да работят около 40 души, половината от които българи. Военното министерство обяснява, че не става въпрос за разполагане на бази, а за предоставянето на технологичен информационен ресурс и координация на различни тренировки, припомня БНР.

Промените бяха подкрепени от всички парламентарни групи с изключение на "Атака" и БСП.

Дебатите по законопроекта започнаха вчера и ще се запомнят с големия скандал, който си заформиха групите на Патриотичния фронт и "Атака". Според Волен Сидеров законопроектът предава суверенитета ни и дава възможност на чужди генерали да се разпореждат с българската армия. Изказването на Сидеров от вчера пък стана причина на трибуната да се качи Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт, който опита да прочете стара статия на Волен Сидеров от 1991 година, което доведе до бурна реакция от страна на колегите на Сидеров от "Атака" и почти до физическа саморазправа в зала.

В началото на днешното заседание зам.-председателят Димитър Главчен обяви, че наказва с порицание Десислав Чуколов и с отнемане на думата на Димитър Байрактаров. Срещу наказанието на Байрактаров възрази неговия колега Валентин Касабов, който наскоро също бе наказан заради провокативно поведение, отново спрямо "Атака".

ПФ иска КСНС заради командния център на НАТО

От Патриотичния фронт настояват президентът да свика Консултативния съвет за национална сигурност във връзка с планираното създаване на...

"Приемам, че такива прояви са недопустими. Ако спрете да говорите лъжи по наш адрес, ние ще спрем да говорим истини по ваш адрес", заяви от своя страна Десислав Чуколов, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика