На 1-ви март Главчев говори в духа на 1 април: ГЕРБ винаги си спазва обещанията

14257
На 1-ви март Главчев говори в духа на 1 април: ГЕРБ винаги си спазва обещанията
Снимка: БГНЕС

Когато се поеме ангажимент от ПП ГЕРБ, той се спазва. Това каза заместник-председателят на Народното събрание от ГЕРБ и член на бюджетната комисия Димитър Главчев в предаването по БНР "Неделя 150" по темата с външния заем от 16 млрд. лева.

Главчев поясни, че парламентарната група на ГЕРБ застава зад поетия ангажимент на финансовия министър Владислав Горанов – 2 млрд. лева от предвидените 16 млрд. да не бъдат въобще пипани. „Още същия ден казахме, че ще има намаление. Става въпрос за ангажимент в рамките на това споразумение, така че според нас няма никакъв проблем да бъде спазено то”, допълни Главчев. На въпрос по какъв начин ще бъде гарантирано, че действително ще има такова намаление, той каза: „Ако погледнете назад, когато се поеме ангажимент от ПП ГЕРБ – той се спазва. Няма как да е направено проформа”.

Горанов: Не виждам в какво ме упреква АБВ

Не виждам в какво е формулиран упрекът на АБВ. Моята оставка може да я иска този, който ме е назначил - премиерът. Това заяви финансови...

По думите му, това е много сериозно обещание. Той обясни, че няма как да не бъде спазено, тъй като, който и да е избирател на която и да е политическа партия не може да прости разминаване със своите ангажименти на нещо, което се случва в такъв мащаб.

Във връзка с искането на БСП да бъде съставена временна анкетна комисия за дълга, Димитър Главчев каза: „Има някаква мода да се съставят временни анкетни комисии, квоти да покриват дейността на постоянни такива”. Той обясни, че ако това ще помогне всички да се убедят в истинността на тези договори, парламентарната група на ГЕРБ няма да възрази срещу тази комисия.

„Всяка година със Закона за държавния бюджет ще бъдат утвърждавани параметрите по посока на поемане на дълг. А всъщност това е ролята на държавните бюджети. Ние затова казваме, че бюджетна политика се утвърждава през бюджета”, завърши Главчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика