На изпроводняк Орешарски пак не каза кой му "сложи" Пеевски за шеф на ДАНС

16500
На изпроводняк Орешарски пак не каза кой му "сложи" Пеевски за шеф на ДАНС
Снимка: БГНЕС

100% от решенията на Министерския съвет са взети от колективно от Министерския съвет. Почти всеки законопроект, който сме внасяли, сме ги обсъждали и съгласували с парламентарните групи. Така премиерът Пламен Орешарски коментира как е работило правителството под негово ръководство.

На въпрос дали сега ще каже кой му предложи Делян Пеевски за ДАНС, той отвърна: „Рано е още”. И не пожела да говори повече по темата, обръщайки гръб на Полина Паунова от Медияпул, която му зададе въпроса. Не отговори и на Илиана Беновска от К2 кой му е подал кандидатурите за министри - самият Орешарски бъркаше имената на някои от тях при представянето ми преди малко повече от година.

Парламентът официално прати в историята кабинета "Орешарски"

Днес депутатите гласуваха подадената вчера оставка на кабинета "Орешарски". Решението беше подкрепено от 180 от всички регистрирали се ...

Не съм чувствал натиск, докато бях премиер. Имах кратък политически опит в началото на този век и тогава обявих, че излизам от политиката. След това съм заемал експертни позиции, каза Орешарски в отговор на въпрос дали ще продължи с политиката.

Досегашният премиер призна, че е поканен на конгреса на БСП на 27 юли, но не каза дали на 100% ще отиде.

Национално отговорно е Кристалина Георгиева да бъде номинирана за Върховен представител по въпросите на външната политика, каза Орешарски в отговор на въпрос относно кандидатурата на български еврокомисар.

Не е в моите функции да се справям с кризата в КТБ. Има цяла голяма структура, нарича се БНБ, която има инструментите и по закон трябва да се справи с това. Ние сме помагали и сме вършили това, което Централната банка поиска. Имаше предложено решение от БНБ за КТБ – т.нар. Закон за КТБ, но то не беше прието от парламента, подчерта Орешарски.

Миков: Пеевски беше една от сериозните грешки на Орешарски

"Необходим парламент, социален парламент, отворен парламент. Парламент, който направи всички усилия да отговори на онова, което хорат...

В парламента

Работихме в най-сложната политическа в най-новата ни история. Въпреки това изпълнихме по-голямата част от поетите ангажименти. Това заяви Орешарски в последното си изявление пред Народното събрание преди гласуването на оставката на настоящото правителство Изявлението му беше прекъсвано неколкократно от проблеми с фоторепортерите, които бяха застанали на балкона.

Орешарски се похвали с това, че за 1 година борсовите индекси са нараснали с над 40 на сто, реализирана е "най-успешната емисия" еврооблигации и др. Разкрихме над 40 хил. нови работни места в реалния сектор, отчете премиерът. Той не пропусна да се похвали и с добрата политика за имигрантите.

Благодаря на онези, които подкрепиха кабинета. Искам благодаря и на онези, които не ни подкрепиха, заяви Орешарски. Той добави, че за тази една година е имало неща, които ръководеният от него кабинет не е могъл да свършил.

Голямото чакане свърши: Орешарски подаде оставка!

Правителството на Пламен Орешарски вече е в оставка. Тя е била депозирана в деловодството на Народното събрание, е съобщил председателя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика