На първо четене мина забрана да се събират дългове без съдебно решение

13134
На първо четене мина забрана да се събират дългове без съдебно решение
Снимка: БГНЕС

Предложени от "Патриотичния фронт" промени в Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК) минаха на първо четене. Те касаят блокирането на възможността да се издава изпълнителен лист за събиране на заем, без съдът да е взел решение по въпроса (чл. 417, т. 2).

Удовлетвореност от гласуването изразиха на импровизиран брифинг в парламента народни представители от Патриотичен фронт.

Идва забрана частните съдебни изпълнители да вземат повече такса от размера на дълга

Народното събрание прие на първо четене промени в Закона за частните съдебни изпълнители, предложени от опозицията в лицето на БСП. ...

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов каза, че целта на предложеното е да се отърват гражданите и фирмите от омразния чл. 417 и точките 1, 2, 7 и 8 към него, които даваха възможност да се издава изпълнителен лист срещу длъжник без съдебно заседание и решение. Това означаваше, че всеки може да бъде жертва на изпълнително дело, обобщи Симеонов пред журналистите. Освен това, променените текстове са били ретроградни и антиевропейски.

Точно два месеца изминаха, откакто предложихме поправките, каза вносителят Димитър Байрактаров. Той благодари на всички политически сили, подкрепили промените, и подчерта, че когато трябва да се решават важни за хората проблеми, хубаво е да се намира консенсус.

 

 

Пари за вдигане на заплатите на държавните служители няма

По добре е да дадем на най-бедните, отколкото на всички пенсионери надбавки. Това обяви пред Нова телевизия министърът на финансите Вла...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика