Наглият Жаблянов: БСП ще даде оставка от управлението, когато прецени

18492
Наглият Жаблянов: БСП ще даде оставка от управлението, когато прецени
Снимка: БГНЕС

БСП не може сама да вземе решението кога Пламен Орешарски и правителството да дадат оставка. Има още една партия-мандатоносител, зависи и от нея. Това каза червеният депутат Валери Жаблянов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Ще обсъдим с ДПС вариантите за оставка, за изборите. След разговор с президента БСП ще посочи дата за предсрочни избори, подчерта Жаблянов. А оставка Българската социалистическа партия ще подаде оставка от управлението, когато преценим, добави той.

След Националния съвет на БСП: Корнелия Нинова и Георги Кадиев подадоха оставки

Корнелия Нинова е подала оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България, но тя остава депутат. Това каза пред журнали...

Вчера, на пленума на БСП, преценихме да има предсрочни избори възможно най-бързо. Но оставката на правителството зависи от коалиционния партньор ДПС, от други партии, от президента. Тук Ани Цолова попита как така досега БСП не се съобразяваше с мнението на президента и опозицията, а сега изведнъж социалистите говорят как се съобразяват с всички.

В петък, 13 юни, правителството няма да си подаде оставката, категоричен беше Жаблянов.

В типичен арогантен и високомерен стил червеният депутат каза, че ако БСП реши да отиде на избори, това не означавало непременно, че правителството се е провалило. Единственото невъзможно в момента е да има еднопартийно правителство. Жаблянов не знае да е имало среща между БСП и ДПС, на която Сергей Станишев да се е предложил за премиер на България.

На Националния съвет вчера не се очерта опция да договоряме с ДПС нов кабинет в рамките на 42-рото Народно събрание. Вчера беше даден мандат на БСП за вариант за предсрочни избори, подчерта Жаблянов. Според него позицията на ДПС спрямо кабинета Орешарски се е променила само заради резултатите от европейските избори.

От БСП си мълчат като риби за оставки, Йотова философства за "Южен поток"

Утрешното заседание на Националния съвет на БСП ще обсъжда няколко важни теми, но не и оставки в партията. Това стана ясно след дншенот...

В самия край на гостуването си в Нова Валери Жаблянов се превърна в първия гост, който не пожела да гласува на допитването на медията дали да има или да няма задължително гласува. Трябва да има и такива, които не гласуват, оправда се той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика