Най-накрая: ПФ ще продължи подкрепата си за кабинета

23145
Най-накрая: ПФ ще продължи подкрепата си за кабинета
Снимка: БГНЕС

Постигнатото съгласие между Реформаторския блок и Патриотичният фронт относно кандидатурата за заместник-министър на отбраната и за заместник-областен управител на София-град е гаранция за продължаване на подкрепата за правителството. Това заяви  съпредседателят на „Патриотичния фронт“ Валери Симеонов.

Според него такива договорености са разумни и чрез тях би се избегнала една политическа криза в началото на зимата.

Патриотичният фронт е взел решение за подкрепата си към правителството

На среща с формацията вчера разговаряхме за вземане на решение по отношение на казуса със заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаил...

Валери Симеонов уточни, че Патриотичният фронт има готови конкретни кандидати за постовете и това ще бъдат хора - професионалисти и специалисти в тези области, с доказана биография и с явно доказани патриотични убеждения. „Това са хора, които не са партийни членове, не са политически обвързани и може да им се има доверие. До Орхан Исмаилов ще има негов колега, друг заместник-министър на отбраната, който ще гарантира прозрачността в работата “, каза още лидерът на НФСБ в ефира на Радио "Фокус".

Симеонов не е променил отношението си към Орхан Исмаилов и застава зад всичко, което е казал до сега. „Силно ме притеснява тази звездна кариера на Орхан Исмаилов, особено през последните десетилетия. Но в крайна сметка уважавам и мнението на Реформаторския блок, с който успяхме да постигнем съгласие по този въпрос“, коментира още Симеонов.

Патриотичният фронт с удоволствие ще участват в новата парламентарна комисия "Кой". Свалянето на новините на турски език от ефира на БНТ 1 е друг много значим резултат от разговорите с Реформаторския блок.

Повече за постигнатите договорености между Патриотичния фронт и Реформаторския блок може да прочете тук. Освен това беше постигнато съгласие от Фронта да бъдат информирани преди всяко кадрово решение, за да могат да изразят позиция.

Симеонов: Възможно е Патриотичният фронт да се разцепи

Възможно е разцепление в Патриотичния фронт заради казуса "Орхан Исмаилов". Това стана ясно от думите на лидера на НФСБ Валери Симеон...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика