Най-високата заплата в общинските избирателни комисии - 1100 лева

9887
Най-високата заплата в общинските избирателни комисии - 1100 лева

1100 лева на месец - това е най-високото възнаграждение в изборните комисии за предстоящите местни избори. Толкова ще взема председателят на общинска избирателна комисия (ОИК) в община с над 1001 секции. Такава е София.

Обикновените членове ще получат по 1000 лв. Шеф на такава комисия в община с до 100 секции ще вземе 810 лв., а член - 710 лв. Председателите на секционни комисии ще получат еднократно възнаграждение от 64 лв., а членовете - от 48 лв. Допълнително ще вземат тези, които се занимават с изработването на протокола на СИК (20 лв.), работа с машините за гласуване (10 лв.) и т.н., информира "Сега", позовавайки се на решение на ЦИК.

Още седем партии се регистрираха за местните избори

През днешния ден 7 партии са подали заявления за регистрация за предстоящите местни избори. Това съобщи за Агенция „Фокус” ...

Изборният кодекс няма да позволи на държавните служители, включили се в задграничните секции за гласуване в референдума, да участват в местните избори, потвърдиха от ЦИК. В сряда външният министър Даниел Митов предупреди, че това може да отблъсне потенциалните доброволци за членове на секционни комисии в чужбина. По негови сметки трябва да се намерят около 600 души. На парламентарните избори миналата година броят им беше 428 души и държавата с много усилия командирова около 600 души от администрацията. Тогава българските общности по места осигуриха 970 доброволци - 1/3 от общия брой на членовете на секционни комисии.

От ЦИК коментираха, че в същото положение изпадат и други - например военнослужещите на мисия зад граница. От комисията признаха, че не могат да направят нищо по проблема.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика