Найденов: Имаме средства в КТБ, но това не ни е проблем

15646
Найденов: Имаме средства в КТБ, но това не ни е проблем
Снимка: БГНЕС

Нямаме средства в КТБ, които да представляват проблем за Министерството на отбраната. Това каза ресорният министър в оставка Ангел Найденов по време на пресконференция, предаде агенция „Фокус”. Той е изисквал справка, още от момента, когато е започнал проблемът с КТБ.

„Справката показва, че единствено по отношение на терен има сметки, които са във връзка с банкови гаранции, открити в полза на терен. Те са в КТБ и Креди Агрикол България и са от три фирми, които са на обща стойност около 4.5 млн. лв. Иначе има транзитни сметки, включително разплащателни за превод на задълженията към персонал, проблем който е решен с прехвърлянето на тези сметки към други обслужващи банки за Военно медицинска академия (ВМА) и за едно военно формирование от състава на Сухопътни войски в Ямбол. Нямаме други сметки или проблеми възникващи от проблема с КТБ”, обясни министърът.

Пазарът оценява дупката в КТБ на 2 млрд. лева, казва Емил Хърсев

Седмица преди падежа на облигацията в долари на КТБ пазарът оценява, че щетата в банката е около 2 млрд. долара. Това заяви финансистът...

На въпрос дали всички сметки на ВМА са в КТБ и кой ги е поставил там, Найденов отговори: ”Става дума за постерминални устройства и разплащателни сметки за превод на задълженията на персонала". От думите на министъра стана ясно още, че парите са били сложени в сметката по време на предишното ръководство на МО.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика