Найденов: Очакваме Македония да изпълни критериите за НАТО и ЕС

9264
Найденов: Очакваме Македония да изпълни критериите за НАТО и ЕС
Снимка: БГНЕС

Очакваме македонската страна да изпълни всички условия и критерии за членство в ЕС и НАТО, включително и спазването на принципа на добросъседство. Това каза в изявление пред медиите министърът на отбраната Ангел Найденов след срещата си с министъра на отбраната на Македония Зоран Йолевски, предаде „Фокус”.

„Тези принципи, разбира се, не включват прояви, които изопачават историческата действителност и които създават настроения срещу едната или другата страна. В случая искам да подчертая антибългарски настроения по повод на различни исторически събития. Аз смятам и според мен това е категорично, че подобни прояви са крачка назад”, каза той.

Меркел потвърди, че участва в преговорите за името на Македония

Германският канцлер Ангела Меркел призна, че е включена в преговорите за името между Македония и Гърция, пише днес македонският вестник...

По думите му съществуват друг вид прояви, които ще помогнат за развитието на диалога, който насърчава общите национални инициативи и подход, който да укрепи развитието и партньорството.

„Това съотношение е огромен, за съжаление, все още недостатъчно разгърнат и използван потенциал и огромна крачка в тази посока би било съгласуването и подписването на договор за добросъседство и сътрудничество, който остава за развитие на нашите отношения и подкрепа за членство на Република Македония”, каза министърът и подчерта, че това е основен приоритет.

По думите му се очаква развитие в тази насока в най-скоро време.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика