Не допускаме ДПС в изпълнителната власт, заяви Цветанов

24784
Не допускаме ДПС в изпълнителната власт, заяви Цветанов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ е единствената политическа формация, която, участвайки в управление, не допуска ДПС в изпълнителната власт. Всички кадрови назначения в момента са на принципна основа, при която професионализмът е водещ“, заяви Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ, пред БТВ.

Той подчерта, че в момента няма индикации, които да предвещават извънредни парламентарни избори. „Много са тези, които искат да има хаос, предсрочни парламентарни избори. Но заявявам категорично – днес България се нуждае от стабилно управление. Защото местната власт разчита на оперативните програми, на създаването на повече работни места. Трябва да правим взаимни компромиси. Днешното управление въпреки напрежението, което се усеща в публичното пространство, то е предпоставка за повече разговори и търсене на компромисни решения", посочи Цветанов.

Сериозният Цветанов похвали Светлозар Лазаров за акцията "Сертов"

За всички беше ясно, че за изчезването на Петко Сертов има личен мотив. Ако имаше координация и експертиза, нямаше да се стига до такъв...

"Категорично сме заявили, че в този управленски мандат ГЕРБ управлява без ДПС и с партии, с които може да се състави стабилно правителство. Ако има критики към ГЕРБ, то са персонални. Мога да заявя категорично, че господин Борисов в момента прави всичко, за да има този политически консенсус, който да не дестабилизира държавата, а да е предпоставка за диалог. Най-важното е да не се променя евроатлантическата ориентация на страната ни и да спазваме предизборните си обещания“, заяви Цветан Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика