Недоволството срещу Слави Бинев расте

20098
Недоволството срещу Слави Бинев расте
Снимка: БГНЕС

Топката по отношение на назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии в парламента е при „Патриотичния фронт”. От тях зависи, не от Цветан Цветанов, с когото са разговаряли просто кои комисии при кого да отидат като партии, подчерта медийният съвет на Бойко Борисов – Тома Биков.

Разбира се, че г-н Бинев трябва да се оттегли. Факт е, че се нагнети политическо напрежение заради това, че се търсеше пост за човека, а не човек за поста, подчерта Биков пред Нова телевизия. И припомни, че ПФ не искаше да участва в управлението, нямаше претенции за постове и сега генерира нарежение. Никой не е задължил патриотите да предлагат Слави Бинев - най-малкото Цветан Цветанов. Бинев едно време във Велико Търново го замеряха с камъни. А ПФ трябва да се определи какво е - управляващи или опозиция, каза Биков. Кому е нужно да има протест срещу нещо, което не е толкова важно, попита журналистът.

Александър Морфов: Не сме достатъчно интелигентни и образовани, за да избираме сами

Проблем с назначението на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии няма, защото култура няма. Това заяви Венцислав Ми...

С това решение Народното събрание институционализира мутробарока, категоричен беше журналистът Найо Тицин. Най-добре днес, в 11:00 часа, когато има пресконференция, г-н Бинев да подаде оставка. Всъщност с такъв жест той ще покаже, че е достоен за Комисията по култура и медии, каза Тицин. И отказа да коментира от името на Реформаторския блок, както и да коментира самия Реформаторски блок – говоря от свое име, подчерта Тицин.

Утре, в 14:30, пред градинката на Кристал ще има протест срещу Бинев. Той ще се състои, ако г-н Бинев не се оттегли.

Мисля, че е доста нелепо Слави Бинев да бъде наричан с разни имена, защити депутата от „Патриотичния фронт” Любен Дилов-син. Защо няма възмущение, че Цветан Цветанов е в Комисията със СРС-тата, попита Дилов, като се обърка, че Цветанов й е председател. Комисията по култура се занимава с административни проблеми, а гласът на Слави Бинев е равен е с гласа на Анна Баракова например, за вземането на крайно решение в парламента, смята Дилов. По времето, за което БНТ се оплаква, точно Слави Бинев развяваше байрака и произнасяше името на „Кой” и медиите. Слави е много удобен за нападение, не е като Цветан Цветанов – срещу Цветанов няма как да има протест на „Кристал”. При цялото ми уважение не мисля, че културата разбира от администрация. За Вежди Рашидов пък въобще не искам да говоря, каза Дилов.

Може би трябва да благодарим на Слави Бинев, защото обедини творческите личности в страната, иронизира Найо Тицин. С това назначение политическата класа показа, че смята културата за „втора ръка занимание”, смята той. И добави - назначението на Бинев е равносилно на това на Делян Пеевски. Пеевски се оттегли, няма нищо страшно и Бинев да се оттегли, заключи Тицин.

Радан Кънев вижда Слави Бинев като разменна монета за Орхан Исмаилов

Правим пореден, много тежък компромис по отношение на избора на Слави Бинев за председател на Комисията по култура и медии. Това обясни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика