Нейнски: Не може просто да затворим границата

28067
Нейнски: Не може просто да затворим границата
Снимка: БГНЕС

Не може просто да затворим границата за бежанците. Сега сме в НАТО и ЕС и става въпрос за цивилизационни ценности. Това коментира пред bTV евродепутатът Надежда Нейнски.

Тя коментира, че по време на правителството на ОДС косовските бежанци не са били допуснати у нас, понеже е имало опасност да се въоръжат и да въвлекат и България в конфликта.

Нейнски: Доверието към институциите в България е разрушено

Аз разбирам недоволството на хората в България - има бедност и безперспективност. Това, за което никой не говори обаче, е, че е разруше...

Тогава не откликнахме на нашите бъдещи партньори от ЕС и НАТО, защото много по-безопасно беше бежанците да бъдат приети от несъседни държави като Германия или Италия, обясни Нейнски. През онази криза българското правителство помогнало на Македония с логистична подкрепа.

По отношение опасността с мирните бежанци да влязат и престъпни елементи, Нейнски заяви, че отговорността за това е на вътрешния министър.

Тя коментира и казуса с Делян Пеевски, като изрази надежда, че президентът отново ще го върне в Конституционния съд, както настояват от Реформаторския блок.

Пеевски е модел да станеш богат и известен без никой да те пита как се е случило това. Ние от Реформаторския блок залагаме на друг модел - не може почтените хора да са натикани в Б - група, обясни Надежда Нейнски.

Нейнски: Начело на България застава един истински демократ

"Радвам се, че Марин Райков застава начело на хората, както и че в служебния кабинет влизат много интелигентни хора." Това заяви в ефир...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика