Ненчев информира АБВ за НАТО и МиР-овете

8015
Ненчев информира АБВ за НАТО и МиР-овете
Снимка: БГНЕС

Министърът на отбраната Николай Ненчев се срещна днес с парламентарната група на АБВ в Народното събрание по покана на председателя на парламентарната Комисия по отбрана Михо Михов.

Ненчев представи още веднъж ситуацията с разполагането на военна техника на съюзници от НАТО в България, както и с предприетите действия по ремонта на самолетите МиГ-29 с Полша. Беше обсъдена и външнополитическата обстановка в региона, и средата на сигурност.

На срещата освен депутатите от групата присъстваха лидерът на АБВ Георги Първанов и заместник-председателят на партията Румен Петков.

Очевидно е, че имаме разминаване в някои от вижданията ни с депутатите на АБВ, ръководството и г-н Първанов. Сред тях са идеите за развитието на армията и оценката на средата за сигурност, каза след срещата Ненчев. Не мога да променя позициите си, но като демократ ще спазвам принципа да информирам народните представители, за да поддържаме добър тон и открит диалог, в духа на европейските и евроатлантическите ценности, към които ние неотменно принадлежим, допълни той, цитиран от пресцентъра си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика