Ненчев пак повтори колко изгодно е да ремонтираме МИГ-овете в Полша

3088
Ненчев пак повтори колко изгодно е да ремонтираме МИГ-овете в Полша
Снимка: БГНЕС

Договорът с Полша е изключително изгоден за България, мисля, че в това се убедиха членовете на комисията по отбрана, получих разбиране и подкрепа, включително и от депутатите на БСП. Ремонтът на двигател ще струва 1 млн. и 23 хил. евро. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев след участието си в заседанието на парламентарната комисия в Народното събрание, предаде БГНЕС.

Освен това „няма да платим 20% ДДС, тъй като се работи със страна-членка на ЕС и други 9% от данъци и такси”, добави Ненчев. Той напомни, че 20 дни след подписването на договора ще получим 2 двигателя под наем за 2 години безплатно от Полша. Тази сделка дава гаранция за ВВС, цените са много по-изгодни, да не говорим за превоз на двигателите, които също са за сметка на полската страна, коментира министърът.

Николай Ненчев ще отговаря на депутатски въпроси

Военният министър Николай Ненчев ще отговаря на актуални въпроси на депутатите от Комисията по отбрана на Народното събрание. Това ще с...

България е в състояние и никога не е изпадала в състояние да не може сама да охранява въздушното си пространство, подчерта Ненчев. Очакваме съвместно охраняване на въздушното ни пространство, ако това се наложи, посочи той.

Вчера имах разговор с г-н Бакалов, той подаде своята оставка, която не приех с мотивите, че очакваме вето от страна на президента, връщаме закона за ново разглеждане и след финализиране на тези разговори и дебати ще взема своето решение. Така Ненчев коментира казуса с ръководителя на служба „Военна информация”.

„Аз не зная кои са фирмите- не съм правил разследване за това. Но с цялата си категоричност мога да кажа, че постигнахме възможно най-добрата цена, много далеч от пазарните цени. Не се интересувам кои са фирмите”.Така отговори министърът на въпрос дали е информиран фирма, близка до ъндърграунда, т.е. до Младен Михалев-Маджо, да снабдява Българската армия с гориво.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com