Ненчев се закани да търси отговорност на зам.-командира на ВВС

4560
Ненчев се закани да търси отговорност на зам.-командира на ВВС
Снимка: БГНЕС

Ще потърся отговорност на зам.-командира на ВВС Анатолий Кръстев, ако е казал, че двата двигателя, които ще получим от Полша, не са безплатни. Това коментира пред журналисти министърът на отбраната Николай Ненчев след участието си в днешния парламентарен контрол, предаде Агенция "Фокус".

"Всичко, което съм казал е истина. Споразумението ще влезе след няколко дни в Народното събрание и не би следвало повече да говоря. Ако някой си позволява да говори неистина, това е много опасно, особено ако се касае за Българската армия. Полша как ремонтира своите самолети - те са същите, нали? Тоест какъв е проблемът да ремонтира и нашите? Ще направим група от журналисти, която да посети Полша и заводите там", каза Николай Ненчев.

Експерт: Сделката за ремонта на бойните ни самолети в Полша е абсурдна

Сделката за ремонта на бойните ни самолети в Полша е абсурдна,  това обяви пред bTV Ангел Борисов, бивш главен инспектор по безопа...

"Обнадежден съм от днешната среща с Комисията по отбрана. Изключително добронамерени бяха народните представители и председателят по отношение на програмата за развитие на отбранителните способности, която беше приета на заседание на МС. Дава особено добро спокойствие на военнослужещите и гарантираме един бюджет в рамките на 1,35% от БВП, гарантирани са работните места, модернизацията в армията", коментира още Ненчев.

На въпрос с колко повече може да е бюджетът за отбрана за догодина, министърът на отбраната заяви, че предполага, че ще е със 150 млн. лева повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика