Ненчев за бежанците: "Косъм няма да падне от главите им"

3656
Ненчев за бежанците: "Косъм няма да падне от главите им"
Снимка: БГНЕС

В момента на границата са изпратени 20 души, но имаме готовност да увеличим бройката. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев в ефира на bTV. Относно бежанците той увери, че „косъм от главите им няма да падне“, тъй като семейството му познава нелеката съдба на бежанците.

Ненчев каза още, че ще отправи критики към  Европа , тъй като без общи европейски действия не може да има разрешаване на ситуацията.

Радулов пита: Какво искаме - да спираме или да не спираме бежанския поток?

Ние сме много странни хора. Когато минават големите тълпи, почваме да питаме защо не ги спират. Като почнат да ги спират, защо ги спира...

Военният министър обясни, че самите бежанци не представляват опасност, но Ислямска държава и други терористични организации се възползват от всеки случай, когато има струпване на големи маси хора: „Нали си давате сметка, че ние не знаем кои са тези хора. Ние имаме съмнение, че сред тях има представители на различни групировки, не може да стоим настрана.“

Министърът на отбраната обясни, че Полша ще ремонтира нашите МИГ-ове при много по-добри условия и цени: "До средата на другата година можем сами да се справим с опазването на въздушното пространство. Общо 19 МИГ-а имаме, като ще вземем под наем 2 двигателя, 4 ще ремонтираме до края на годината, а другата година и още. Има мандат от правителството да започнат преговори за нови. Ремонтът им ще е на доста по-ниска цена, отколкото Русия предлага. Сделката е доста изгодна."

Той бе категоричен, че за българската армия военните учения са важни. „За тази година са проведени близо 78 съвместни учения с партньори.

Спрямо „Ислямска държава” трябва да се вземат категорично действия. Ще е добре България да бъде инициатор да поиска от ЕС и НАТО спешни мерки за справяне с този проблем. Без нашите партньори от ЕС и НАТО не бихме могли да се справим с този въпрос”, каза още Николай Ненчев.

200 бежанци загинаха край бреговете на Либия

Лодка със стотици бежанци потъна край Либия. На надуваемия плавателен съд е имало около 200 души. Най-малко 30 емигранти загинаха в че...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика