Неофициално: Пеевски се връща в парламента

45023
Неофициално: Пеевски се връща в парламента

Вече е ясно, че Делян Пеевски запазва депутатското си място,  информира агенция КРОСС. От Конституционния съд обаче все още няма официално потвърждение. Очаква се то да бъде оповестено по-късно през деня.

Според bTV съдиите са се разделили в мнението си, което на практика означава, че Народното събрание ще трябва да реши окончателно. Резултатът от гласуването е шестима "за", петима "против" и едно особено мнение. Решенията в КС се вземат с минимум седем гласа. На практика с това гласуване означава, че КС не се произнася по казуса.

Кой според вас предложи Пеевски?

В последно време се засилва обществената циркулация на въпроса "Кой предложи Пеевски". И премиерът Орешарски, и представители на БСП и...

Сега трите партии, които подкрепят кабинета, трябва да вземат политическо решение дали да направят място на Пеевски в пленарната зала.

Делото за статута на Пеевски беше образувано по искане на депутати ГЕРБ. Близо два месеца по-късно делото беше насрочено, а Пеевски - извикан, за да бъде изслушан. Той обаче отказа да се яви, като изпрати писмо до КС, в което смята, че съдът е предубеден.

Казусът „Пеевски" възникна, след като той беше избран за председател на ДАНС и положи клетва като такъв, но заради избухналите протести бе свален от поста.

Междувременно евродепутатът Светослав Малинов сподели във Фейсбук, че: "Преди минути получих SMS, че г-н Пеевски ще се върне в Народното събрание като депутат".

Получих го точно в минутата, в която гласувах следната резолюция: "ЕС може да се превърне в надежден и влиятелен лидер в борбата срещу корупцията само ако се справи с проблемите на организираната престъпност, корупцията и прането на пари в рамките на собствените си граници по адекватен начин".

Почувствах се като в "Скрита камера". Абсурдно е!", заявява Малинов.

Конституционният съд казва днес дали Пеевски остава депутат

Днес Конституциoнният съд трябва да реши дали скандалният народен представител от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски ще запази депутатск...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика