Никой не е искал оставката на Кадиев, категорична е Нинова

7094
Никой не е искал оставката на Кадиев, категорична е Нинова
Снимка: БГНЕС

Оставката на Георги Кадиев никой не е искал. Това отсече пред bTV депутатката от БСП Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че е била на сбирката на червените, за която се твърди, че е поискала махането на съпартиеца й, но не е чула подобно нещо. Преди дни стана ясно, че Кадиев може да бъде изключен от парламентарната група на БСП, което било обсъдено на заседанието на левицата във вторник вечерта. Червеното ръководство и много от депутатите били бесни на колегата си за соловата му акция по внасяне на промени в Изборния кодекс, с които да се разреши агитацията на майчин език.

Тон на разгорещения разговор дал Стоян Мирчев. Младият депутат първи мандат поставил въпроса как е възможно всички да са подписвали декларации за лоялност към партията, а да се правят такива солови акции, без дори да се уведомява групата и да се обсъди предварително темата.

Корнелия Нинова за 24-и май: Само образованият народ може да изгради силна държава

Депутатът от БСП Лява България Корнелия Нинова се обърна към колегите си в Народното събрание навръх празника на славянската писменост ...

"Всички бяхме изненадани от предложението, това не е първата му солова акция и поведението на Кадиев е по-скоро като на независим депутат", обяснява Мирчев. Според него предложението за промени в Изборния кодекс било доста опасно и в подкрепа на ДПС. С него можело да се направи пробив, който да усили натиска на ДПС за включване в закона за училищното възпитание изучаването на майчин език като ЗИП.

По-рано Кадиев пък обяви, че в БСП става пълна боза. Повод за изказването стана коалирането на партията му на различни места с различни политически партии, сред които ГЕРБ и Патриотичния фронт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com