Никой не казал на ДПС за декларацията срещу троловете

9260
Никой не казал на ДПС за декларацията срещу троловете
Снимка: БГНЕС

Днес научихме от медиите, че е подписано споразумение за отказ на партиите от използване на тролове в интернет. Това каза пред журналисти в Народното събрание Велислава Кръстева, шеф на пресцентъра на ДПС.

По думите й ДПС не са били поканени да подпишат декларация против троловете.

ДПС, "Атака" и АБВ не подписаха, че се отказват от предизборните интернет тролове

5 парламентарни сили подписаха декларация за чисто киберпространство и неизползване на платени тролове. Зад инициативата застанаха ГЕРБ...

„Още по-странно ми е да разбера, че сме коментирани заради отсъствие и мога да го разбера само по един начин и това е позицията, която съм упълномощена да изразя, че подобен евтин подход, такъв евтин трик се използва от РБ, след като те вече са изчерпали всякакви ресурси за атаки срещу ДПС", допълни Кръстева.

Тя допълни, че от ДПС адмирират инициативата, защото били „партията, която беше обект на масирани атаки от страна на острите, десните националистически публикации, свързани с ДПС".

Твърдението на Кръстева обаче бе опровергано от Реформаторския блок.

Реформаторите посочват, че покана, включително устно до народния представител Хамид Хамид, както и писмено до групата на ДПС, е изпратена на 8 май в 12:01 ч. преди кръглата маса, провела се на 12 май, както това е направено и за останалите политически сили в парламента, включително и за АБВ.

Партиите си обещават да не ползват тролове за местните избори

Партиите са готови да се откажат от „мошеничествата в интернет”. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев...

"Г-н Хамид дава отговор, че ДПС не проявяват интерес и няма да участват. На кръглата маса представител на ДПС действително нямаше, а днес подписаха споразумението именно политическите сили, които на кръглата маса изразиха подкрепа. Подчертаваме, че ДПС не беше сред тях по тяхно желание", заявиха от РБ.

Припомняме, по-рано днес пет партии подписаха съглашение, че няма да прибягват до услугите на така наречените тролове в онлайн пространството, за да клеветят политически опоненти. ДПС обаче не бе сред тези политически формации, предаде КРОСС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика