Николай Цонев нападна осъдения Цветанов: Държи се като абсолютен имбецил

23154
Николай Цонев нападна осъдения Цветанов: Държи се като абсолютен имбецил
Снимка: БГНЕС

През 2011 година Цветанов се оплака от "перфектната стиковка на адвокати и съдии", която определи като "симбиоза на организираната престъпност с правораздаването у нас". Интересно ми е, "симбиоза на организираната престъпност" ли е "стиковката" на неговия адвокат, немския депутат Ханс-Петер Ул, който е допуснат противно на законите да участва в съдебен наказателен процес в България?" Това попита председателят на "Движение за справедливост – РПГ", бивш военен министър и един от основните опоненти на Цветан Цветанов – Николай Цонев, по повод произнесената миналата седмица присъда на бившия министър на вътрешните работи.

"Също така, да не забравяме изявлението на бившия вицепремиер, че "Висшият съдебен съвет трябва да наблюдава и контролира поведението на адвокатите". Цветанов твърдеше, че участието на силни адвокати внася дисбаланс в наказателния процес. А защо сега самият той не е избрал "слаб" пеналист за организиране на своята защита, а наема немски юрист и адвокат Менков? Защото това е истинското двуличие на Цветанов, смята Цонев. - А това двуличие не започва от днес. Спомнете си, при назначаването му като министър на МВР Бойко Борисов го беше представил като юриста Цветанов - все пак човекът, изпълняващ тази длъжност, е хубаво да бъде такъв. Да, ама не! През 2010 година Министерство на правосъдието потвърди, че лицето Цветан Генчев Цветанов не притежава диплома за завършено висше юридическо образование, не е бил студент в нито един юридически факултет в България и не притежава удостоверение за правоспособност от Министерството на правосъдието. Може би затова не-юриста Цветанов е написал шест пъти "Не!" на искането за използване на СРС. Защото трябва прекрасно да разбира, че като министър е бил длъжен да разпореди използване на СРС след като прокуратурата го е поискала и съдията го е разрешил. Написвайки 6 пъти "Не!" на искането, той вече възпрепятства разследването, а според Наказателния ни кодекс това е наказуемо до 5 години. Прокуратурата даже е проявила снизходителност с четиригодишната си присъда. Ако Цветанов си вярва, че срещу него се води политически процес, то той се държи като абсолютен имбецил. Но поне трябва да е щастлив, че Бойко не му изпрати специалиста прокурор по "легни-стани".

Прокуратурата се мъчи да "спаси" делото за подкуп срещу Николай Цонев

Върховният касационен съд (ВКС) ще гледа в съдебна зала днес, 25 април, делото срещу бившия военен министър Николай Цонев, съдията Пе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика