Николина Ангелкова: Поставянето на високи цени за чадър и шезлонг е абсурдно

8336
Николина Ангелкова: Поставянето на високи цени за чадър и шезлонг е абсурдно
Снимка: БГНЕС

"Горната граница, която е стигала до нас като информация, за чадър и шезлонг по Българското Черноморие е 57 лв". Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

Според Ангелкова тези цени са абсурдни и нередни. По думите й тази цена е по-висока отколкото е нощувка в хотел. Относно примерната концепция, според която от догодина да не се налага да се плаща за чадър и шезлонг, министърът заяви, че това е желанието на Министерството на туризма.

ЕС: Туризмът в България и Испания е застрашен заради климатичните промени

Заради промените в климата туристическата индустрия в южните европейски държави като Испания, Италия и България е заплашена. Това пок...

„Дано да има възможност при обсъждане на всички гледни точки да се окаже така, че нашето предложение е балансирано. Най-важно е всеки един турист да бъде доволен, но от друга страна трябва да търсим баланса с концесионерите и хотелиерите”, обясни тя.

„Всички те са наясно, че ако не предлагаме добра, качествена услуга, отливът на туристи, който се наблюдава за почивка и ваканция, ще бъде още по-осезаем, защото всичко, което виждаме и което се случва в момента на Българското Черноморие, показва, че трябва да се направи нещо и трябва да има промяна от сегашния механизъм на работа”, смята министърът.

Ангелкова заяви, че туристическият бранш изобщо не е против тази концепция. Тази концепция ще зависи основно от категорията плаж, като съответно за по-високата категория плаж, цената за чадърите и шезлонгите ще е по-висока.

„Ние сме предвидили различни варианти. Там, където не е възможно за потребителя те да бъдат безплатни, да бъдат на някаква минимална цена, ако е възможно”, уточни тя.

Орешарски продължава да ползва задни входове - този път медийни

Новосформираното Министерство на туризма със своите (без)действия доказа една стара теза – важна е съдържателната страна, а не фо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com