Нинова: В БСП няма враждуващи фракции

6188
Нинова: В БСП няма враждуващи фракции
Снимка: БГНЕС

Няма да участвам в местните избори като кандидат за кмет, заяви Корнелия Нинова, заместник-председател на парламентарната група на "БСП лява България", пред Нова телевизия.

„Предпочитам да си довърша мандата си в парламента, а и кметските дела са нещо, с което не съм се занимавала и не познавам добре, а не бих искала да се хващам с работа, която не познавам добре”, добави тя.

Нинова: Да спрем незаконната сеч и да започнем да залесяваме

"Елементарно ми е да казвам коя партия какви списъци е правила в Мизия. У хората остана един горчив привкус, че партиите използваха сит...

Нинова коментира и случаите на хора, които малко преди изборите сменят адресната си регистрация. „Всичко зависи от кметовете, те могат да отказват адресна регистрация след като виждат, че става дума за хора, които нямат намерение да живеят там, а идват само, за да използват правото си да гласуват. Вероятно има и сегашни кметове, които по този начин си гарантират преизбирането. В моя избирателен район вече се наблюдават такива процеси, миналата седмица бях на обиколка в Етрополе и имаше такива случаи в селата, което е тревожно”, заяви тя.

„Един от въпросите, които ще решим на днешния пленум на БСП, е коалиционната формула. Според мен трябва да дадем възможност да се решава по места от общинските структури”, каза още Нинова.

„Враждуващи фракции в БСП няма, но имаме своите различни мнения по различни теми”, твърди Корнелия Нинова. „Можем да бъдем по-силна опозиция, не сме беззъба опозиция, но на мен ми се иска да сме по-силни и по-агресивни, това не зависи само от лидера, а от всички ни заедно като екип. Ако трябва да ни сравнявам с другите опозиционни партии в парламента, мисля, че сме най-последователната и силна опозиционна група по ключови теми като дълга, бюджета, но можем и повече”, каза още тя.

„Не мисля, че стои лидерски въпрос изобщо в момента в БСП”, заяви тя.

Нинова за евентуална коалиция с АБВ: Рано е да се каже

Местните избори са различни. За всеки район има отделен модел. Това коментира депутатът от БСП-Лява България Корнелия Нинова. Тя не изр...

Тя коментира и скандалните поправки в законодателството във връзка с допълнителното пенсионно осигуряване, които бяха приети в края на миналата година. От първи януари НАП държи вноските на 5000 души, депозира ги в сметки в банки и печели лихви, така тези 5000 души губят доходност от пенсионните си партиди. За това е виновно правителството. Единият министър не знае какво прави. Вече шести месец нямаме яснота за пенсионната реформа, коментира още Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика