Няма информация за задържани българи в Турция, свързани с тероризъм

5993
Няма информация за задържани българи в Турция, свързани с тероризъм
Снимка: БГНЕС

Двама българи са задържани от турските власти в опит да преминат незаконно на територията на Сирия, където в момента действат силите на Ислямска държава, съобщава Анадолската агенция. Освен тях властите в Анкара са задържали от 455 души в периода от 1 януари до 30 юни 2015 г.

"В българското посолство и в консулството ни в Турция няма информация за задържани българи, свързани с терористични клетки", обясниха за БГНЕС от външно министерство.

"Вероятно става въпрос за каналджии, които са задържани за прекарване на хора през турско-сирийската граница. Понеже периодът /от 1 януари до 30 юни/ е дълъг, затова най-вероятно тези българи са в този списък с каналджии", добавиха от там.

Турските власти общо са задържали граждани на 32 страни, като половината от тях са китайци – 241 души. Останалите са представители на следните националности: 13 британци, 12 французи, 30 палестинци, 7 афганистанци, 5 германци, 2 американци, един австралиец, 5 азери, 5 белгийци, 5 холандци, по 2 испанци и италианци, един бразилец, един казах, един датчанин, един мароканец, един румънец и др.

Всички задържани да се опитали да преминат нелегално турско-сирийската граница и според властите са заподозрени като "чуждестранни бойци терористи".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика