Обама ни поздрави за приемането на бежанци и борбата с ИД

14575
Обама ни поздрави за приемането на бежанци и борбата с ИД
Снимка: Getty Images / Guliver

Поздравления за избирането Ви за втори мандат като министър-председател на България. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с Вас за задълбочаване на връзките между нашите две страни.

Това се казва в поздравителен адрес от президента на САЩ Барак Обама до премиера Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Във време на множество глобални и регионални предизвикателства зная, че САЩ може да разчита на България като на свой съюзник и приятел в придвижването напред на нашите общи евроатлантически цели. Трябва да продължим да подкрепяме суверенитета на Украйна, изправена лице в лице пред руската агресия, което включва твърдо придържане към санкции. Като отбелязваме десетата годишнина на членството на България в НАТО, бих искал да Ви благодаря за трайната ангажираност на вашата страна в Афганистан и за вашата подкрепа на международните усилия за противодействие на "Ислямска държава в Ирак и Леванта".

Надявам се, че като министър-председател ще продължите да водите управлението си по пътя на реформите, включително чрез борба с корупцията на всички етажи и надпартийно с цел изграждане на по-силна и по-благоденстваща България и благоприятен за чуждестранни инвестиции климат. Поздравявам България за приемането на хиляди бежанци и ви насърчавам в хода на работата ви за интеграцията им в обществото публично да отстоявате нуждата от толерантност. Имате нашата постоянна подкрепа в тези усилия.

Желая Ви всичко най-хубаво за успешен втори мандат и очаквам нашето бъдещо сътрудничество", заявява Обама.

Румъния и България не трябва да се присъединяват към Шенген, заяви бивш външен министър

Румъния и България не трябва да се присъединяват към Шенген, защото от тези две страни идват най-много роми, заяви бившият френски прем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика