Обявяват присъдата на Цветанов на 26 май

25342
Обявяват присъдата на Цветанов на 26 май
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд ще произнесе присъдата на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов на 26 май, следващия ден след евроизборите, предаде БГНЕС.

Самият Цветан Цветанов пък призна, че днес за първи път чува пледоарии на страните в съдебна зала и чувайки тази на прокуратурата, намери основния да се извини на съда за това, което е казвал в миналото. "Мога само да се извиня на българския съд, защото всички тези мои изводи, които съм си вадил от това, което се е случвало в съдебните зали, е защото просто не съм бил пряк свидетел. И ако действително защитата на държавното обвинение е била такава, каквато днес видяхме от българската прокуратура, трябва да ви кажа, че действително съм прекрачвал границата и съм се произнасял неподготвено за оценка за българския съд", каза днес бившият вътрешен министър.

Той подчерта, че в понеделник ще приеме присъдата такава, каквато му я определи съдът. "Трябва да я приемем. И тайно се надявам, че няма да има никакъв натиск", каза той.

На заседанието днес стана ясно, че има разследване за бившата служебна вътрешна министърка Петя Първанова, заради освобождаването на Станимир Флоров от МВР.

Прокурор Калоян Ангелов отказа да обясни за това дело след приключването на пледоариите. Адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков обаче заяви, че прокурорът казал, че досъдебното производство е образувано през януари тази година, като е отделил материалите от делото на Цветан Цветанов.

"Какво като има разследване, защо не й повдигат обвинение – чакат да видят как ще завърши делото срещу Цветанов", каза той и допълни, че на прокуратурата обстоятелството как тя е освободила Станимир Флоров е известно отпреди повече от година и половина.

От Софийска градска прокуратура потвърдиха, че има досъдебно производство. По него се работи, но към момента няма повдигнати обвинения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика