Онлайн петиция зове: Или реформа в ДАБЧ, или закриване

15055
Онлайн петиция зове: Или реформа в ДАБЧ, или закриване
Снимка: БГНЕС

Петиция за реформа или закриване на Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) се появи в интернет, предаде БГНЕС.

Организаторите на петицията казват, че ДАБЧ е без постоянен председател от 2013 година. Днес се очаква да бъде назовано името на новия шеф.

"След така организираните и проведени "конкурсни изслушвания", за тези които ги следяха, а и за някои от участниците, е ясно, че номинираният няма да заеме тази позиция благодарение на своите достойнства, качества и предложения за реформи в агенцията. Ето защо инициираме петиция до премиера на Р.България. Моля подпишете тази петиция!", посочва текстът на петицията.

"Уважаеми г-н Премиер, не ни е необходима Държавна агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) в този нейн вид! Ако не може да направите реформа в ДАБЧ, така че да е полезна и на България, и на българите извън нея, то по-добре я закрийте!", казва още от инициативата.

Петицията е за българите зад граница, но може да бъде подписана и от всеки, който има свой близък в чужбина. "Остана ли някой незасегнат?", се пита в нея. Подписи под нея само за няколко часа вече са положили българи от различни краища на света – САЩ, Гърция, Австрия, Белгия, но и от страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика